20 Temmuz 2015 13:31

AKP'li yorumcular Suruç katliamını da AKP'nin kaybetmesine bağladı!

Suruç'ta onlarca gencin katledilmesine neden olan katliamdan sonra AKP'ye yakın kimi yorumcular, adeta saldırıyı meşrulaştıran yorumlarda bulunmaya başladı. A Haber kanalındaki programlarına yorumcu olarak katılan Cemil Barlas, patlamadan sonra, 'HDP'ye oy veren beyaz Türkler Suruç'taki bomba için ne düşünüyor acaba' sözleriyle adeta katliamın HDP'ye oy verildiği için yapıldığına işaret etti.

Paylaş

Suruç'ta yapılan katliama ilişkin herhangi bir üzüntü paylaşımında bulunmayan AKP'ye yakın kimi yazarlar veya yorumcular saldırı sonrasında yaptıkları paylaşımlarda adeta sevinçlerini gösterdi. Cemil Barlas isimli AKP'nin kanalı A Haber'de sürekli programlara katılan bir yorumcunun, "HDP'ye oy veren beyaz Türkler, Suruç'taki bomba için ne düşünüyorlar acaba... Koalisyon demek puslu hava demek... Patlatırlar tabi bombayı... Şimdi hava daha puslandı. Kurtlar şehirde" paylaşımlarında bulundu. 

 Her fırsatta HDP'ye saldıran AKP'li Ömer Turan isimli yorumcu ise katliamdan Kürtleri sorumlu tuttu. Turan, AKP'nin belediye seçimlerini kazandığı Suruç'u "PKK'nin kalesi" olarak ilan ederek, patlamanın KCK tarafından yapıldığını savundu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’den IŞİD ve türevlerine karşı Barış Bloku’nda bir araya gelme çağrısı

SONRAKİ HABER

Suruç Katliamında can verenlerin sayısı 30'a yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...