20 Temmuz 2015 13:21

HDP’den IŞİD ve türevlerine karşı Barış Bloku’nda bir araya gelme çağrısı

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Suruç' da SGDF üyelerine yönelik yapılan bombalı saldırıyı yaptığı yazılı açıklamada kınadı. Açıklamada herkese IŞİD ve türevlerine karşı, Türkiye'de IŞİD zihniyetini savunan ve temsil edenlere karşı, IŞİD'e sessiz kalarak ya da doğrudan destek sunarak büyütenlere karşı Barış Bloku’nda bir araya gelme çağrısı yapıldı

Halkların Demokratik Partisi ( HDP ) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıyı yaptıkları yazılı açıklamayla lanetledi. Saldırının insanlık dışı, alçakça bir saldırı olduğunu belirten HDP, "Saldırıda yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, halkımız ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Yaralanan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Bugün Suruç'ta bir kez daha, insanlık onurunu yitirmiş barbarlık ve tecavüz ordusunun neler yapabileceğine tanıklık ettik" diyen HDP, Rojava Devrimi'nin hemen yıl dönümü sonrasında ve Kobanê ile dayanışmak için yola çıkmış Türkiyeli devrimcilerin hedef alınmasıyla, Kobanê etrafındaki enternasyonal dayanışmanın kırılmak istendiğini açıkladı. Bu saldırıyla Kobanê etrafında devrimci dayanışma ruhuyla bir araya gelen ve kenetlenen insanlara bir mesaj verilmek istenildiğini ifade eden HDP, saldırının altında "Bu dayanışmadan vazgeçin"mesajının yer aldığını vurguladı.

BARIŞ BLOKU'NDA  BİR ARAYA GELME ÇAĞRISI

"IŞİD'e karşı sus pus olanlar, sesini bile yükseltmeye cesaret edemeyenler, HDP'ye her gün tehdit savurup IŞİD'in başını okşayan Ankara'daki yöneticiler bu barbarlığın suç ortağıdırlar" ifadeleriyle Türkiye'nin IŞİD politikalarına dikkat çeken HDP, IŞİD’in destek aldığı bütün ülkelerin bu barbarlığa suç ortaklığı olduğunun altını çizdi.

Açıklamada; demokrasi, adalet ve barış ilkelerini hayata geçirme konusundaki kararlılık vurgulanarak, bu ilkelerin her koşulda savunulacağına işaret edildi. "Bu ilkeleri hayata geçirmek için IŞİD ve benzeri zihniyetlere karşı daha fazla yan yana durmak, daha fazla dayanışma içinde olma zamanıdır. Bu tecavüz ordusunu kaypak Hükümet politikaları değil, halkların dayanışması durduracaktır" denilen HDP açıklamasında, herkese IŞİD ve türevlerine karşı, Türkiye'de IŞİD zihniyetini savunan ve temsil edenlere karşı, IŞİD'e sessiz kalarak ya da doğrudan destek sunarak büyütenlere karşı barış bloğunda bir araya gelme çağrısı yapıldı.

'HALKIMIZ KENDİ GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ GELİŞTİRSİN'

HDP geçici hükümetin halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla sorumlu olduğunu açıklayarak, "PYD'ye karşı, orduyu ve on binlerce askeri sınıra yığarak sözde güvenlik tedbiri alan hükümet, Suruç'ta elini kolunu sallayarak bomba patlatanların siyasi olarak hesabını vermek zorundadır. Her türlü istihbarat ve güvenlik açığından şu andaki hükümet sorumludur" dedi.

'HERKES KENDİ GÜVENLİĞİNİ ALSIN'

Halkın, siyasi kurumların ve bütün toplumsal yapıların kendi güvenlik tedbirlerini geliştirmesi uyarısı yapılan açıklamada, "Parti binalarımıza giriş çıkışlar, toplu eylem ve etkinliklerin yapıldığı yerler mutlaka özel olarak güvenliği sağlanan yerler haline getirilmelidir. IŞİD tecavüzcülerinin kurumlarımıza, halkımıza bu kadar rahatça ve pervasızca saldırmasının önüne geçecek tedbirler geliştirilmelidir. Yarın yapılacak MYK toplantımızda bu konu özel olarak ele alınacaktır. Ayrıca önümüzdeki dönem siyasi sürece dair kapsamlı değerlendirme ve planlamalar yapılacaktır. Suruç katliamı karşısında Türkiye'de demokrasi, adalet ve barış ilkeleri etrafında dayanışma ruhuyla bir arada durmak isteyen ve bu tür saldırılara karşı birlikte neler yapabileceğimizi tartışmak isteyen bütün siyasi parti hareket ve gruplarla ortaklaşmaya hazır olduğumuz ifade etmek istiyoruz" denildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman'da askerlerle HPG'liler arasında çatışma çıktı: 1 asker öldü, 2 asker yaralandı

SONRAKİ HABER

AKP'li yorumcular Suruç katliamını da AKP'nin kaybetmesine bağladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...