20 Temmuz 2015 11:52

Emek Gençliği: Tüm katliamlara inat, barış kazanacak !

Paylaş

Emek Gençliği yaptığı yazılı açıklamayla SGDF (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) üyelerine yönelik katliamı kınadı

Katliamı yapanların IŞİD ve arkasındaki en büyük güç AKP hükümeti olduğu belirtilen açıklamada: “En başından beri sınırlarını çetelere açan; TIR’larla silah taşıyan, hastanelerini açan, devletin tüm imkanlarını kafa kesen, katliamcı, cihatçı çeteler için seferber eden AKP bu yaşananların baş sorumlusudur. Uzunca bir zamandır Adana’da, Mersin’de, Ağrı’da, Diyarbakır’da bombalı saldırılar, provokasyonlar devlet eliyle yapılmaktadır.
 
Katliamın sorumlusu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve sermaye hükümeti AKP’dir, çünkü hala miting konuşmalarında hedefe bölgedeki Kürt halkını ve YPG’yi koymaktadır. Oysa ki AKP’nin hedefindeki Kürt halkı Kobane’de gerçekleşen katliamlara rağmen, bedel ödemiş, direnmiş ve IŞİD çetesini Kobane’den defetmiştir” denildi.
 
Yaşanan katliam öncesinde El-Kaide’ye, IŞİD’e yakın kesimlerin SGDF’li gençleri, devletten aldığı güçle sosyal medyada hedef gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: “Bu yaşananlarla Kürt halkıyla dayanışmak isteyen, bombalanmış bir kenti inşa etmek isteyen gençler katledilmiştir.
 
Biz biliyoruz ki yıllardır o bölgede devletin istihbarat güçleri “yoğun bir şekilde”  yer almaktadır. 90’lı yıllarda işte bu güçler, binlerce Kürt yurttaşı katletmişti. Yaşanan bu son katliamda da devlet geleneğinin hiç değişmeden sürdüğünü görüyoruz.
 
Bizler devletin stratejik olarak en çok önem verdiği bu bölgedeki tüm yaşananları, devletten bağımsız tutmuyoruz. Sorumlusunun izlediği politikalarla  ISİD terörünü Türkiye’ye taşıyan devletin ta kendisi olduğunu söylüyoruz. Katil devletten 20 Temmuz günü ve öncesindeki yaptığı tüm katliamların hesabını soracağız. Emek Gençliği olarak bütün gençliği SGDF’li arkadaşlarımızla ve bölgedeki Kürt halkıyla sonuna kadar dayanışmaya, birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.  Sonuna kadar barış, özgürlük ve kardeşlik diyoruz. Katliamlarınıza inat barış kazanacak!” (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Büyükçekmece'de kayık alabora oldu: 2 ölü, 1 kayıp

SONRAKİ HABER

Yalçın Akdoğan, Suruç'taki katliama dair açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...