20 Temmuz 2015 11:45

Büyükçekmece'de kayık alabora oldu: 2 ölü, 1 kayıp

Paylaş

İstanbul Büyükçekmece açıklarında 6 kişinin bindiği kayığın alabora olması sonucu 2 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi kurtarıldı. Kayıp 1 kişinin bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Güzelce sahilinden açıldıkları kayıkla açılan 4 kişi bir süre gezdikten sonra Güzelce Balıkçı Barınaklarına geldi. Buradan 2 kişiyi daha alan gençler yeniden denize açıldı. Kıyının yaklaşık 200-250 metre açığında saat 17.30'da alabora olan kayıktaki gençler denize düştü. Çevredeki balıkçıların yardımıyla 3 kişi kurtarılırken, 3 kişi kayboldu. İhbar üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Helikopter desteğinin de sağlandığı aramalarda dalgıçlar da kayıpları bulmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından 2 kişinin cesedine ulaşıldı. Hayatını kaybeden Fatih ve Kayhan Çileli'nin yüzme bilmedikleri ve amca çocukları olduğu ortaya çıktı. Kaybolan gencin Burak Nizamoğlu (19) olduğu öğrenildi.

ARAMA ÇALIŞMALARI SABAH TEKRAR BAŞLADI

Havanın kararması nedeniyle bitirilen arama çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı. Deniz Polisi, Sahil Güvenlik Ekipleri ve balıkçılar aramayı sürdürürken, helikopter de havadan çalışmalara destek veriyor. Kayığın battığı yerde dalgıçlar aramalarını devam ettiriyor.

DENİZE AÇILIŞLARI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Gençlerin denize açılma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Güzelce Su Ürünleri Kooparatif'ine ait güvenlik kamerası görüntülerinde kayığın kıyıya yanaşması görülüyor. Kayık daha sonra kameranın görüş açısından çıkarken, yaklaşık 3 dakika sonra tekrar denize açılıyor.

O ANLARI ANLATTI

3 genci kurtaran Erdal Ekinci olayı anlattı. Oğlu ile birlikte Güzelce Marina'dan saat 17.00 sıralarında denize açıldıklarını belirten Ekinci olayı şöyle anlattı:

"Havanın çok rüzgarlı olduğunu gördük. Bunun üzerine 200 metre açıkta 15 metre derinlikten tekneyi demirledik. Ve demirlediğimizde sağ tarafımızda içinde 6 kişinin bulunduğu küçük bir sandal gördüm. Arkadaşlar balık tutuyorlardı. Gözüme biraz kalabalık göründüler. Ancak balık tutmaya devam ediyorlardı. Rüzgar onları sürükledi. Tabi balıkçılıkta böyle bir avlanma tekniği var rüzgara kendinizi bırakırsınız sonra tekrar geriye gelirsiniz. 1 mil kadar gittiklerini gördüm daha sonra tekrar geriye dönüş yaptılar. Ancak bize 30 metreye kadar yaklaştıklarında 'Abi batıyoruz. Bizi kurtar' diye feryat etmeye başladılar. Bunun üzerine oğlumla derhal tekneyi çalıştırıp kurtarmak için harekete geçtik. Bu esnada 1 dakika içerisinden sandalın battığını gördük. Ve suyun üzerinde kalan 2 arkadaşa ulaştık. Can simidini atıp onların can güvenliğini sağlandığını görünce, onları suda bırakıp diğerlerini kurtarmak için hareket ettik. 3. arkadaşa da ip atarak onu yakaladık ve teknemize aldık. Sonra dönüp 2 arkadaşı da tekneye aldık. Teknemizde 3 kazazede oldu. Ve diğer arkadaşları aramaya başladık fakat suyun üzerinde hiçbir şey yoktu. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ve Güzelce Marina yetkililerine haber verdik. Haber verdikten 8 dakika sonra sahil güvenlik botu geldi. Komutana kazazedeleri teslim ettik. Ve kazanın gerçekleştiği noktayı Sahil Güvenlik ekiplerine gösterdik. Bunun üzerine saat 21.30 civarında sahil güvenliğin ve polisin dalgıç ekipleri sudan 2 arkadaşın cenazesini çıkardılar."

'4'Ü YÜZME BİLİYOR, 2'Sİ BİLMİYOR'

6 kişiden 4'ünün yüzme bildiğinin ve 2'sinin hiç yüzme bilmediğini öğrendiğini söyleyen Ekinci, "Kurtulan 3 arkadaş suyun üzerinden kaldığından dolayı kurtarıldılar. Yüzme bilenlerdi. Diğer yüzme bilen 4. Arkadaş karaya doğru değil açığa doğru yüzmeye başlamış panikle. Kurtardığım arkadaşlar öyle anlattı. Diğer 2 yüzme bilmeyen arkadaşların hiç böyle bi şansıda olmamış. Kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Sahil güvenlik botu tarafından devam ediyor" şeklinde konuştu.

‘2 KİŞİLİK BİR TEKNE. 3 KİŞİ OLMAZ 4 KİŞİ OLMAZ 6 KİŞİ HİÇ OLMAZ’

Güzelce Su Ürünleri Kooparatif Başkanı Erdoğan Kartal da şunları söyledi; "Önce 4 kişi biniyorlar sonra kıyıdan 2 kişi daha alıp denize açılıyorlar. burada bizim bildiğimiz ve gördüğümüz bu yönde. 6 kişi o tekneye fazla geliyor. Tekne limandan çıkarken durumu iyi değil hem rüzgardan hem kişi sayısından... Limanın dışına çıkıldığında rüzgar ve dalgalar başlıyor. En ufak bir sarsıntıda panik oluyor. Panik olduğu zamanda da teknenin alabora olmaması için hiçbir sebep kalmıyor. Bindikleri tekne normalde 2 kişilik bir tekne. 3 kişi olmaz 4 kişi olmaz 6 kişi hiç olmaz. Bu tekne buna hiç müsait değildir. Şu an kayıp olan 1 kişi var. Aramalar sabahtan beri devam ediyor. Son kişiye hala ulaşılamadı." (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Suruç'taki patlamada yaralananların isimleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Emek Gençliği: Tüm katliamlara inat, barış kazanacak !

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa