20 Temmuz 2015 10:51

YPG: Hasekê ve Kobanê'de operasyonlar sürüyor

YPG güçlerinin Hasekê ve Kobanê'de IŞİD'e yönelik operasyonları sürerken Hesekê güneyinde IŞİD'in üç koldan başlattığı saldırıların boşa çıkartıldığı açıklandı.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, Hasekê kent merkezini işgal etmek isteyen IŞİD'e yönelik operasyonların devam ettiğini bildirdi.

IŞİD'in dün gece Hasekê’de kuşatma altına alınan gruplarını kurtarmak amacıyla bir saldırı düzenlediğini kaydeden YPG Basın Merkezi, “Hesekê güneyinden, 3 ayrı kol şeklinde düzenlenen saldırılar güçlerimiz tarafından boşa çıkartılmıştır. Sabah saatlerine dek şiddetli bir şekilde devam eden çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” dedi.

KOBANÊ'DE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

“Güçlerimizin Kobanê güneyindeki operasyonları devam etmektedir” diyen Basın Merkezi’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Dün gece güçlerimiz, çetelerin saldırı düzenlediği bazı köy ve çevrelerinde bir operasyon düzenlemiştir. Bu operasyon sonucunda çetelerin Maxaretên ve Mecbele köylerine saldırmalarının önü alınmıştır.

Çete grupları da dün gece Kobanê güneyindeki Sîna köyüne yönelik 4 koldan bir saldırı düzenlemiştir. Yaşanan şiddetli çatışmalar ardından çete grupları alandan püskürtülmüştür.

Güçlerimiz ayrıca yakın bölgede bulunan Geydadê köyünde de arama tarama faaliyeti yürütmüştür. Bu faaliyetler sonucunda çok sayıda kaleşnikof ve BKC silahlarına ait malzeme ve cephane ele geçirilmiştir.” (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

ÖDP: Emperyalizm, IŞİD ve AKP Ortadoğu'da ve ülkemizde yenilecektir

SONRAKİ HABER

Urfa Valisi: Suruç'taki patlama canlı bomba saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...