20 Temmuz 2015 07:12

DTK Sağlık Meclisi: Bozulan eko-sistemle sağlığımız da bozuluyor

Paylaş

Cudi Dağı'nda çıkan yangını söndürmeye dönük hiçbir girişimde bulunmayan devlet yetkililerini kınayan DTK Sağlık Meclisi, yangınlarda her bir canlının ölümünün eko-sistemi bozarak insan sağlığını da etkilediğini vurgulayarak, bölgede doğacak her bir canlının sağlıksız olarak doğmasında en büyük suçuz devletin olacağını kaydetti.

DTK Sağlık Meclisi, yaptığı yazılı açıklamayla Şırnak'ta bulunan Cudi Dağı'nda, Çalışkan Hudut Karakolu'ndan yapılan top atışları sonucu çıkan yangını söndürmek için hiçbir girişimde bulunmayan devlet yetkililerini kınadı. Devlet zihniyetinin doğayı ve doğada yaşayan hiçbir canlıyı, canlı olarak görmediğinin vurgulandığı açıklamada, "Hiçbir şekilde söndürülmeyen bu yangın, devletin Kürt sorunundaki çözümüne yönelik politikasını ortaya koymaktadır. Her bir canlının ölümü eko-sistemimizi bozarak sağlımızı da bozmaktadır. Doğacak her bir canlının sağlıksız olarak doğmasında en büyük suç devletindir" denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca Kürdistan'da yoğun olarak yapılan anız yangınlarının Cudi Dağı'ndaki doğa katliamından bir farkı olmadığı da kaydedildi.

Anız yangınlarının tarla sahiplerine bir faydası olmadığı, verimli topraklarda ürün verimliliğini azalttığı belirtildi. Sıcak yaz günlerinde yapılan anız yangınlarının sigara benzeri yan etkileri olduğu, kronik bronşit ve astım hastaları için ölümcül atakların tetiklenmesine neden olduğunun belirten açıklamada, anız yangınlarının çevre kirliliğinin en büyük sebeplerinden olduğu, doğada yaşayan birçok canlı türünün göç etmesine yada ölmesine sebep olduğu kaydedildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Polisten gazlı saldırı: 16 kişi hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Van ve Hakkari’de Rojava Devrimi'nin 3 yılı kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...