20 Temmuz 2015 05:47

Diyarbakır’da kaza: 1 ölü, 69 yaralı

Paylaş

Diyarbakır’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 69 kişi yaralandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, yaralıları ziyaret etti. Kışanak, kazada hayatını kaybeden Habit Sünkü’nün ailesine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait Eğil-Diyarbakır seferini yapan toplu taşıma aracı (yarım otobüs) dün saat 18.10 sıralarında kent merkezine 5 kilometre kala trafik kazası geçirdi. Kazada, bayram tatili nedeniyle Eğil’e giden, bugünkü mesaisine yetişmek için otobüste yolculuk yapan belediye şoförlerinden Habit Sünkü yaşamını yitirdi. Sünkü’nün cenazesi toprağa verilmek üzere Dicle Üniversitesi morguna kaldırıldı. Kazada yaralanan 69 kişi ise Gazi Yaşargil Araştırma, Dicle Üniversitesi, Selahattin-i Eyyubi ve özel hastanelerde tedavi altına alındı. 69 yaralıdan birçoğu ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırık olan 2 kişi ise Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi’ne yatırıldı.

Yaşanan kazanın ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Genel Sekreteri Fethi Suvari, Dicle Üniversitesi Hastanesi Acil Bölümü’ne gelerek, yaralıları ziyaret etti, acil şifalar diledi, yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kazada yaşamını yitiren Habit Sünkü ailesine de başsağlığı dileyen Kışanak, ardından en fazla yaralıların yattığı Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi’ne giderek, Başhekim Yardımcısı Dr. Sedat Kaya’dan bilgi aldı.

'BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ'

Hastane, belediye ve UKOME yetkililerinden bilgi aldıktan sonra bir açıklama yapan Kışanak, “Beklenmedik ve elim bir kazaydı. Bayramın son günü yaşanmış olmasından dolayı belediye yönetimi olarak büyük bir üzüntü duyuyoruz. Yaşamı yitiren yurttaşımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Yaralı arkadaşlarımızı da hastanelerde ziyaret ettik. Büyük çoğunluğu ayakta tedavi edilerek taburcu edildiler. Hastane yönetimlerinden aldığımız bilgilere göre yaralıların bir kısmı da birkaç saat sonra taburcu edilecek. Hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. Kazadan dolayı başta Eğil halkı olmak üzere herkese geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” dedi. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Taksim’de kurşunlar havada uçuştu: 4 yaralı

SONRAKİ HABER

Mahkemeden, İzmir Kentkart ihalesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...