19 Temmuz 2015 18:27

Suudi Arabistan’da IŞİD operasyonu

Suudi Arabistan’da düzenlenen operasyonda IŞİD adına saldırı planlama iddiasıyla gözaltına alınanların çoğunun Suudi vatandaşı olduğu açıklandı.

Paylaş

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan, Suriye’de ise farklı cihatçı örgütlere destek verdiğini bilinen Suudi Arabistan’da IŞİD operasyonu yapıldı. Yetkililer, IŞİD’e üye oldukları öne sürülen 431 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Zanlılar, güvenlik güçleriyle camilere saldırı planlamakla suçlanıyor.

İçişleri Bakanlığı, zanlıların büyük bölümünün Suudi vatandaşı olduğunu duyurdu. Ancak gözaltına alınanlar arasında altı farklı ülke uyruklu kişilerin olduğu öğrenildi. Bu ülkeler arasında Suriye ve Yemen’in de bulunduğu bildiriliyor.
İçişleri Bakanlığı, zanlıların cuma günleri hem camilere hem de güvenlik görevlilerine yönelik eş zamanlı saldırılar planladıklarını ileri sürürken, diplomatik temsilciliklerle kamu binaları ve güvenlik birimlerinin karagahlarının da hedefler arasında bulunduğunu açıkladı.

IŞİD Şİİ CAMİLERE SALDIRMIŞTI

Nisan ayında, yine Suudi Arabistan’da düzenlenen operasyonda 93 IŞİD zanlısı gözaltına alınmış, aralarında ABD Büyükelçiliği’nin de bulunduğu bazı hedeflere saldırılar planlandığı belirtilmişti.

Ülkede Mayıs ayında iki Şii camisini hedef alan intihar saldırılarında 25 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıları IŞİD üstlenmişti. Haziran’da da bir Suudi intihar bombacısı, bir Şii camisine girerek kendisiyle birlikte 27 kişiyi öldürdü.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

GDO'lu yem hayvana zarar verir

SONRAKİ HABER

Yunanistan bankaları bugün açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...