19 Temmuz 2015 17:42

Zayıflama ilacı içen kız çocuğu yoğun bakımda

Paylaş

Batman'da zayıflama ilacı içen ve kalp krizi geçiren 16 yaşındaki kız çocuğu, 7 gündür yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. Kalp krizi geçiren kızın babası Beyleta Doğu, “Kimliğini ararken ‘fx15’ diye bir ilaç bulduk. Bu ilacı internet üzerinden temin etmiş. Bu işin suçluları bu ilacı satanlar, bu işe müsaade edenler, bu işin reklamını yaptıran RTÜK, bunun önlemini almayan bakanlıklarıdır. Doktorlar, defalarca şikayette bulunmalarına rağmen bu tarz hastaların geldiğini söylüyor” dedi.

Gültepe Mahallesi Demokrasi Bulvarı üzerindeki bir apartman dairesinde ailesi ile birlikte ikamet eden 16 yaşındaki R. D., kalp çarpıntısı duymaya başlayınca durumu ailesine bildirdi. Aniden fenalaşan Doğu, ailesi tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan çocuğa yapılan müdahalenin ardından zayıflama ilacı kullandığı ve bu ilaçtan dolayı kalp krizi geçirdiği teşhisi konuldu. 7 gün önce hastanede tedavi altına alınan kız çocuğunun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Kalp krizi geçiren kızın babası Beyleta Doğu, kızının yaklaşık 15 gün önce sürekli rahatsızlandığını ve şikayetlerinden dolayı doktora başvurduklarını belirtti. İlk başvurduklarında doktorların herhangi bir teşhis koyamadığını anlatan Doğu, “Önce devlet hastanesine götürdüm, herhangi bir teşhis koyamadılar. Daha sonra özel bir hastaneye götürdüm. Burada bir teşhis konulamadı. Çünkü içtiği ilaç vücuda o kadar etki ediyormuş ki sürekli rahatsızlık hissi veriyormuş. Her seferinde farklı bir organa zarar veriyormuş. Sadece ağrısını kesip eve götürüyordum. En son kalbinden rahatsız oldu. Gerekli tahliller yapıldı ve herhangi bir sorun yok dendi” diye konuştu.

‘SUÇLU, BU İŞE MÜSAADE EDENLERDİR’

Yapılan tedaviden 3 gün sonra kızının aniden fenalaştığını ve hastaneye götürdüklerini belirten Doğu, şöyle devam etti: “Bu tedaviden 3 gün sonra çocuk elimizde fenalaştı ve kalbi durdu. Bu durumda hemen ambulans çağırdık ve hastaneye kaldırdık. Yoğun bakım ünitesine kaldırıldıktan sonra öğrendik ki zayıflama ilacı kullanmış. Bu ilacı kullandığını, ablası çantasına baktıktan sonra görüyor. Kimliğini ararken ‘fx15’ diye bir ilaç bulduk. Çocuğumun bu hale gelmesi kullandığı ilaçtır. Çünkü aniden kalbi durdurup vücudu kilitliyormuş. Bu ilacı internet üzerinden temin etmiş. Bu işin suçluları bu ilacı satanlar, bu işe müsaade edenler, bu işin reklamını yaptıran RTÜK bunun önlemini almayan bakanlıklarıdır. Burada çalışan doktorlar, defalarca şikayette bulunmalarına rağmen bu tarz hastaların geldiğini söylüyorlar.” (Batman/CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Trans kadına gardiyanların tacizi

SONRAKİ HABER

Baraj kenarında fotoğraf çekerken suya düşüp boğuldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...