19 Temmuz 2015 17:19

İşçilerin bayram yeri direniş alanı

Paylaş

SeraPool işçileri direnişin 39. gününde bayramlaştı. İşçiler, gerçek bayramın işçilerin kazanacağı gün olacağını söyledi.
Direniş alanında gerçekleşen bayramlaşmada, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “SeraPool işçisi direnişin simgesi” sloganları atıldı. Bayramlaşma Emek Partisi ve Eğitim Sen de katılarak destek verdi.

Burada konuşan Cam Keramik İş Örgütlenme Sekreteri Ergin Ay, Divan, Şişli Belediyesi, Metal ve Arçelik işçilerinin bayramı direnişle geçirdiğini hatırlatarak, “Patronlar bayramı işçiye çok görüyor. Sadece ertesi gün işe gelecek kadar ücreti yeterli görüyorlar. Hal böyle olunca da işçilere mücadele etmekten başka yol kalmıyor” diye konuştu.

SeraPool işçisinin bayramının kazandığı gün olacağını söyleyen Ay, “Grev yerleri bayram yerleridir. Mutluluğu başka yerde yoktur” dedi. Türkiye’nin Suriye sınırına yaptığı askeri yığınağa da değinen Ay, “Emperyalisler Ortadoğu’yu kana bulamış durumda. Savaşlarda sömürü için yapılıyor. İşçilerin çıkarına olan şey savaşlara karşı olmaktır. Savaşların, sömürünün, emeğin hakkının yenmediği bir dünyada bayramlar bayram olacak” şeklinde konuştu.

Emek Partisi Pendik İlçe Başkanı Yılmaz Çoban da, 2015’in mücadele yılı olduğunu, Metal işçilerinin başlattığı mücadelenin devam ettiğini belirterek, “İşçi sınıfı dayanışmayı büyüttüğü zaman kazanacaktır. Emek Partisi olarak mücadelenin yanındayız. Görev ve sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi belirtiyoruz” diye konuştu.

GERÇEK BAYRAM İÇİN MÜCADELEYE DEVAM

Cam Keramik İş Sendikası Disiplin Kurulu üyesi Şener Doğan, “Direniş başladığında ‘1 haftada biter, 10 günde biter’ diyenler vardı. 39 gündür direniyoruz. Anlamlı bir direniş gerçekleştiriyoruz. Gerçek bir bayram için bu mücadeleyi başarıya ulaştırmamamız lazım. Herkesin bayramını kutluyorum” seklinde konuştu.

Pendik Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Gül Çoban da, SeraPool işçilerinin yalnız olmadığını gördüklerini ifade ederek, dernek olarak direnişin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Eğitim Sen adına işçileri selamlayan Ata Esen, “Direnişlerin her zaman yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

THY'de "bomba var" yazısını bırakanın bir kabin memuru olduğu iddiası

SONRAKİ HABER

Tekirdağ’da denize giren 3 kişi boğuldu, bir kişi kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...