19 Temmuz 2015 16:39

İstanbul'a dönüş trafiği öğleden sonra yoğunlaştı

Paylaş

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin dönüşü yoğunlaşmaya başladı. Trafikte dün akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar süren yoğunluk bugün öğlen saatlerine kadar azaldıktan sonra saat 13.00'ten itibaren yeniden başladı.

İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumunda olduğu için trafikteki yoğunluk her bayram öncesi ve her bayram tatili bitiminde olduğu gibi TEM ve D-100 Karayolunun Kocaeli geçişinde arttı. Dün saat 17.00 kadar oldukça sakin olan bu yollarda yoğunluk arttı. TEM ve D-100 Karayolu'ndan İstanbul yönüne doğru saat 01.00 kadar çok yoğun  trafik akışı gözlendi. Yalova Topçular'daki İDO'nn Feribot iskelesinde de aynı saatte başlayan yoğunluk gece de devam etti. Bugün saat 13.00 kadar oldukça sakin olan bayram trafiği bir anda hareketlendi. İDO'nun Topçular'daki feribot iskelesinden Gebze Eskihisar'a karşılıklı 19 gemi ile hizmet verilmesine rağmen kuyruklar başladı.

GÜLTEPE RAMPASINDA 7 KİLOMETRELİK KUYRUK OLUŞTU

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirlerin dönüş yolculuğu akşam saatlerinde yoğunlaştı. TEM yolu ve D-100 karayolu İzmit geçişindeki artan yoğunluğa, hasarlı kazalar ve arıza yapan araçlar da eklenince trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

İzmit Gültepe Rampa geçişinde Uzuntarla Mevkiine doğru yaklaşık 7 kilometreye ulaşan araç kuyruğu oluştu.

TEM'in Bekirdere Rampası başta olmak üzere Hereke ve Dilovası rampalarında da yoğunluk akşam saatlerine doğru iyice arttı. Karayolları Tütünçiftlik Bakım İşletme Sefliğinde trafik ekipleri, kurtarıcı araçlar ve diğer ekipler, bayram mesailerini aralıksız sürdürdü.

İzmir, Bursa, Yalova istikametinden İstanbul yönüne giden araç sürücülerinin tercih ettiği Yalova Topçular iskelesinde de yoğunluk yaşandı. Feribot iskelesinde sıra beklemek istemeyen araç sürücüleri de E-130 karayolunu kullanarak Karamürsel ve Gölcük üzerinden İzmit'e geçiyor. Araçların bir kısmı Kandıra turnikelerinden TEM'e geçerken, bir bölümü de D-100'ün İzmit kent içi geçişini kullandı

Trafik yetkilileri TEM yolu ve D-100 Karayolu İzmit geçişindeki yoğunluğun gece yarısına kadar devam edebileceğini belirtti.

İLK BULDUKLARI DİNLENME TESİSİNDE MOLA VERDİLER

Bayram tatillerini İstanbul dışında geçirenler TEM Otoyolu İzmit geçişi Gültepe Rampası'nda trafiğin üç şeritten iki şeride düşmesi nedeniyle dönüş yolculuğu çileye dönüştü. Burada yoğunluk nedeniyle meydana gelen maddi hasarlı kazalar ve araçların su kaynatması nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Gültepe Rampası aşıldıktan sonra, uzun süre mola veremeyen sürücülerin büyük bir bölümü ilk buldukları dinlenme tesisi ve akaryakıt istasyonuna girerek su, gıda ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Buralardaki tuvaletlerde de uzun kuyruklar oluştu.

'ARABAM RAMPADA HARARET YAPTI'

Bayram tatilini ailece Ankara'da geçirdiklerini söyleyen Murat Özyılmaz, "Tatil dönüşümüz çileye dönüştü. İzmit'e kadar zaman zaman sıkışan trafikte geldik. Fakat İzmit'teki rampada dur kalk yapa yapa arabam hararet yaptı. Mecburan ilk dinlenme istasyonunda mola verdim. Burada bir iki saat dinlendikten sonra yolumuza devam edeceğiz. İstanbul'da saat kaçta oluruz bilemiyorum" dedi.

'HAVANIN DA SICAK OLMASI NEDENİYLE ZORLANDIK'

Trafiğin ağır gitmesi ve havanın da sıcak olması nedeniyle yolda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Bedriye Aktaş, "Adapazarı'ndaki arkabalarımızda bayram tatilimizi geçirdik. İzmit'e kadar çok rahat geldik. Fakat Gültepe Rampasında trafik durmaya başladı. Havanın da sıcak olması nedeniyle bunalınca dinlenme istasyonunda bir süre mola vermeye karar verdik. Trafik biraz daha hafifleyince yolumuza devam edeceğiz." (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Cudi'de yangın nöbetine devam

SONRAKİ HABER

Buldan: Erdoğan'ın mutabakattan haberi vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...