19 Temmuz 2015 15:12

Hemşinliler Yeşil Yol’a karşı eylem yaptı: Sizin yolunuz yol değil

Paylaş

Hemşin ilçe merkezinde bir araya gelen Fırtına İnisiyatifi Üyeleri Yeşil Yol’a ‘dur’ dedi.

Yeşil Yol Projesi kapsamında oluşacak doğa talanına karşı mücadele eden Hemşin halkı dün ilçe merkezinde bir araya geldi. Burada yapılan açıklamada konuşan Havva Akbin, “Bugün tüm yaylalarımıza ulaşan yollar bulunmaktadır. Yıllardır bu yolların düzeltilmesi için çaba harcamaktayız. Yolların düzeltilmesiyle ilgili taleplerimiz cevapsız kalırken şuan halktan uzak olarak planlanan Yeşil Yol projesinin ne amaçla yapıldığını bilmekteyiz. Projenin planlayıcısı, finansörü ve uygulayıcısı konumunda olan Sayın Ekrem Yüce Yeşil Yol’un neden yapıldığını açıkladı. Bu açıklamalar doğrultusunda, seçilmiş yayların birleştirilerek çevresinde turizm tesisleri yapılacağını öğrenmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

Proje kapsamında yaylalara yapılacak olan bu tesislerin yatırımcılar tarafından paylaşılacağına dikkat çeken Akbin, açıklamada, “Yöre halkına ise hiçbir fayda getirmeyecektir. Yüz yıllardır yaylada varlık bulan yaylacılara, tapu bile verilmezken dış yatırımcıların bölgeye gelip konuşlanması hedeflenmektedir. Böylece dağların gerçek sahibi yaylacılar yerlerinden edilecektir” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Proje bir talan projesidir. Turizmcilere peşkeş projesidir. Yöre halkını yaylalardan atma projesidir. Doğal yaşamın ve doğal kaynakların bitirilmesi projesidir. İlle de yol yapmak isteyenler, var olan köy ve mahalle yollarımızı yapın. Mevcut yayla yollarımızın bakımını, karşılıklı geçişi sağlayacak cepleri bırakarak ve su kanalları döşeyerek yolları revize edin. Yola karşı değiliz, ancak içinde iyi niyet barındırmayan yeşil yol projesine karşıyız.” (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çaldağı madencilere geçit vermedi

SONRAKİ HABER

Sinemacı Önder Çakar’ın Rojava’dan mektubu var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...