19 Temmuz 2015 14:44

Ya nükleer santral faaliyette olsaydı?

Paylaş

Burak Şefkat
Mersin

Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin yakınındaki ormanlık alanda sabah saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alındı.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform sözcüsü Doktor Ful Uğurhan ise gazetemize yaptığı açıklamada önemli bir konuya dikkat çekerek yetkililere ‘‘Ya nükleer santral çalışıyor olsaydı’’ sorusunu yöneltti.

Akkuyu Nükleer Santral sahasında çalışacak işçilerin konaklaması için şirket yetkililerinin geçmişte ormanlık alanda yer istediklerine yönelik bilgilerinin olduğunu söyleyen Uğurhan ‘’Santralin ÇED raporunda ki imzalar bile sahte çıkmıştı. Bu kadar hilenin yaşandığı bir ortamda ormanın kundaklanması mümkündür. Eğer ki nükleer santral yapılmış olsaydı bu yangının vebalini kim nasıl ödeyecekti. Yangın santralin bulunduğu alana çok yakın bir yerde çıktı. İlk olarak helikopterlerde santral sahasına soğutma işlemi uyguladılar. Onlarca insanın narenciye bahçesi kül oldu bunun hesabını kim ödeyecek’’dedi.

MUHTAR: KUNDAKLMA OLABİLİR

Yangının ilk dumanının görülmesinin ardından yaklaşık 5 dakika içinde büyük bir alanı etkisi altına aldığını söyleyen Erhan ‘bu işte bir iş var kundaklama olabilir. Yetkililer bir köylüye ait bahçeden çıktığını söylüyor fakat bu imkânsız o bahçede ki elektrik hatlarında akım dahi yok. İlk dumanın görülmesinin ardından 5 dakika içinde köyümüz kül oldu çok hızlı yayıldı. Bu işin araştırılması gerekiyor’’dedi.

AYTUĞ ATICIÇ YANGIN SÖNDÜREMEYENLER NÜKLEER SANTRAL YAPIYOR

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’da ‘’Bir yangını söndüremeyenler, kontrol altına alamayanlar nükleer santral işletmeye çalışıyorlar. Bu korkunç bir durum’’dedi. Sabah saat 06.00 sıralarında başlayan yangının büyük bir alana yayılarak onlarca hayvan ve bitki türünün zarar görmesine neden olduğunu söyleyen Atıcı, ‘’Yangının başlamasının ardından helikopterlerde yakıt olmadığı gerekçesiyle 3-4 saat sonra söndürme çalışmasına başlandı. Yangının çıkış nedenine ilişkin kundaklama ihtimali olabileceği yönünde endişelerimiz var’’dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Beytüşşebap'ta orman yangını

SONRAKİ HABER

Çaldağı madencilere geçit vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...