19 Temmuz 2015 13:12

Mersin’e helikopter var, Cudi’ye neden yok?

Paylaş

Erdal İMREK
İstanbul

Cudi Dağı’nda günler önce çıkan yangında çok sayıda ağaç ve canlı yok oldu. Yangına hiçbir müdahalede bulunmayan devlet ormanların küle dönüşünü izledi. Dün Mersin’de çıkan yangında ise olması gerekeni yapan devlet, yangına, 200 kişilik ekip, 5 yangın söndürme helikopteri, 1 yangın söndürme uçağı ve 30 arazözle müdahale etti. Gazetemize konuşan Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, “Devletin Mersin’de yaptığı müdahale doğru. Keşke Cudi’ye de bir helikopter gönderselerdi. Belki bu yangın 1 saatte kontrol altına alınırdı, bu kadar ağaç yok olmazdı. Bu ayrımcılık niye” dedi. 

SOĞUTMA ÇALIŞMASI YOK, TEHLİKE SÜRÜYOR
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Çalışkan Hudut Taburu’ndan atılan toplar sebebiyle 4 gün önce Cudi Dağı’nda çıkan yangın büyük oranda kontrol altına alındı ama tamamen söndürülemedi. Son duruma ilişkin gazetemize konuşan Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, 
“Birçok noktada yangın kontrol altına alındı ama tehlike devam ediyor. Büyük meşe ağaçları hâlâ yanıyor. Yangının dışarıya taşması şimdilik engellenmiş durumda. Ama soğutma çalışması yapılamadığı için tehlikenin tamamen ortadan kalktığını söylemek mümkün değil” dedi. 

DEVLET KEŞKE CUDİ’YE DE HELİKOPTER GÖNDERSEYDİ
Mersin’de dün çıkan ve devletin bütün olanaklarıyla anında müdahale ettiği yangını da değerlendiren Aydemir, “Mersin’de devlet doğru bir şey yapmıştır. Olanaklarını seferber ederek helikopterlerle, uçakla yangına müdahale etmiştir. Bu böyle olmalı. Biz Cudi’de çıkan yangının başından beri defalarca, dedik ki ‘bu yangın ülkenin başka yerinde olsa devlet bu şekilde izler miydi? Müdahale etmez miydi?” Demekki ediyormuş” dedi. Mersin’deki yangının bir an önce söndürülmesini temenni ettiğini söyleyen Aydemir, “Keşeke Cudi’de yangın çıktığında hemen bir helikopter gönderseydi devlet. Belki de 1 saat içinde bu yangın söndürülürdü. Bu kadar ağaç kül olmazdı, canlılar ölmezdi. Ama bilinçli biçimde bu yangına seyirci kalındı, oradaki ormanların yanması istendi” dedi. 

 

ÖNCEKİ HABER

Turgutlu'da bir kadın evinde ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Nükleer santral çalışanlarına yangın eğitimi verilmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa