19 Temmuz 2015 12:07

YPG: Hasekê çevresindeki çember tamamladı

YPG, Hasekê'nin doğusundaki Eziziyê mahallesinden güney yönünde, Kezwan dağından doğu yönünde ilerleyen YPG/YPJ savaşçılarının dün gece birleşerek Hasekê çevresindeki çemberi tamamladığını belirtti.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, Hasekê kent merkezini işgal etmek isteyen IŞİD'e yönelik başlatılan operasyonların devam ettiğini bildirdi.

ANF'de yer alan habere göre YPG açıklamasında, “Hesekê'nin doğusundaki Eziziyê mahallesinden güney yönünde, Kezwan dağından doğu yönünde ilerleyen güçlerimiz dün gece birleşerek Hasekê çevresindeki çemberi tamamlamıştır. Bu şekilde Neşwê, Xwêran ve Panorama bölgesindeki çetelere kırsal bölgelerden yapılan takviyelerin de önü alınmıştır.

Dün gece güçlerimiz Hesekê'nin batısından hareket ederek Neşwê mahallesine doğru ilerlemeye başlamıştır. Um Hicêra köyü çevresinde çete gruplarıyla güçlerimiz arasında çatışmalar başlamıştır.

Çete grupları kuşatma altındaki güçlerini kurtarabilmek amacıyla Hol kasabası (Hesekê'nin doğusu) ve Melebîyê köyü (Hesekê'nin güneyi) istikametinden saldırı girişiminde bulunmuştur. Etkili karşılık verilen bu çete saldırıları püskürtülmüştür. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir“ denildi.

YPG, Kobanê süren operasyona ilişkin de şu bilgileri verdi:

"Dün gece bir motorsikletle güçlerimizin denetimindeki alanlara girmeye çalışan 2 çete üyesi tespit edilmiştir. Her iki çetenin yakalanması amacıyla operasyon başlatan güçlerimizle çeteler arasında kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonucunda her iki çete üyesi de ölü olarak ele geçirilmiştir.“ (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tahir Elçi: Cudi'de devlet kurumları yetersiz kaldı

SONRAKİ HABER

Turgutlu'da bir kadın evinde ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...