18 Temmuz 2015 11:39

Emek Gençliği: Dershane kavgasıyla gençliğin geleceği karartılıyor

Milyonlarca öğrenciye özel okul ya da dershane dışında bir seçenek bırakmayan tabloya tepki gösteren Emek Gençliği, 'AKP-Cemaat kavgasının gençliğin geleceğini kararttığına' dikkat çekti

Paylaş

Anayasa Mahkemesinin dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı iptal etmesinin ardından milyonlarca öğrenci ve veli için başlayan eğitim karmaşası devam ediyor.
Yasayı savunanlarla, dershaneleri savunanlar arasındaki kavga, milyonlarca gencin gelecek kaygısı yaşamasına neden oluyor. Milyonlarca veli ve öğrenciye, ya binlerce lira vererek temel lise adı altında özel okul ya da binlerce lira vererek dershaneye gitme dışında bir seçenek sunulmadığına dikkat çeken Emek Gençliği, temel liselerin de dershanelerin de kapatılmasını istedi.
Emek Gençliği tarafından yapılan açıklamada, Anayasa Mahkemesi kararının zaten “çarpık” olan eğitim sistemini iyice geriye götüren; eğitimde fırsat eşitliğini tamamen ortadan kaldıran uygulamanın son bulmasının pek çok kesimde bir ölçüde rahatlamaya yol açtığına dikkat çekildi.
Dershanelerin kapatılıp temel liselere dönüştürülmesiyle, devlet okullarında verilen niteliksiz eğitim yüzünden pek çok öğrencinin temel liselere kayıt yaptırmak sorunda kaldığına dikkat çekilen açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın ardından binlerce lira vererek temel liselere kayıt yaptıran binlerce öğrencinin durumunun belirsiz bir durum aldığı belirtildi.

‘PARASI OLAN OKUR’ MANTIĞI SON BULSUN
“Emek Gençliği olarak biz dershanelere de temel liselere de karşıyız. Çünkü  “Parası olan okur” mantığı temel ilkesi olan bu sistemin adaletsizlikleri gençliğin gelecek kaygısını istismar etmektedir. Eğitim giderek daha niteliksiz, daha ticari ve daha gerici bir noktaya sürüklenirken; parasız, bilimsel, ana dilinde ve demokratik bir eğitim sistemini istiyoruz” denilen açıklamada, gençliğin geleceğinin her sene değiştirilen müfredatlarla, sınav sistemleriyle yönetenler elinde bir oyuncak haline getirildiği belirtildi.

MÜCADELE ÇAĞRISI
Eğitimin paralılaştırılmasına yönelik her uygulamanın yaşanan eşitsizliği daha da büyüttüğüne  vurgu yapılan açıklamada, “Gençlik örgütümüz liseli, üniversiteli, işçi, işsiz her kesimden gençleri kendi gelecekleri için söz sahibi olmaya mücadele etmeye çağırıyor. AKP-Cemaat kavgası üzerinden hayata geçirilmek istenen bu uygulamada olduğu gibi rant ve kâr amacıyla yapılan başka uygulamalarla da geleceğimiz tümüyle karartılmak isteniyor. Bu yüzden tam da bu noktada geleceğimize sahip çıkmalı, birleşmeli, örgütlenmeli ve sözümüzü en güçlü şekilde söylemenin yollarını birlikte aramalıyız” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cudi'de yangın yeniden başladı

SONRAKİ HABER

Göçmen kadınlar yokluk ve mekansızlık girdabında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa