18 Temmuz 2015 16:57

6 ilde 9 kişi boğularak hayatını kaybetti

Paylaş

Yaz sıcaklarından bunalarak serinlemek için denize ya da göle giren 9 kişi boğularak hayatını kaybetti

KÜTAHYA
Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde balık tutmak için gittikleri Porsuk Çayı'na düşen 14 yaşındaki oğlu Ahmet Dağdelen'i kurtarmak isteyen 34 yaşındaki Murat Dağdelen, oğluyla birlikte boğularak öldü.

Olay, saat 14.00 sıralarında Aslanapa ilçesine bağlı Koçaklar Köyü Koyun Köprüsü mevkiinde meydana geldi. Oturdukları Yağcılar Köyü'nden babası Murat Dağdelen ile birlikte balık tutmak için Porsuk Çayı kıyısına giden Ahmet Dağdelen ayağının kayması sonucu suya düştü. Murat Dağdelen oğlunu kurtarmak için Porsuk Çayı'na atladı. Baba Dağdelen kurtarmak istediği oğlu ile birlikte akıntıya kapılarak suda kayboldu. Olayı gören köylüler durumu jandarma yetkilerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye, 112 sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. AFAD ekibinde yer alan dalgıçlar yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından önce baba Murat Dağdelen'i ardından da oğlu Ahmet Dağdelen'i sudan çıkardı. 112 sağlık ekibinin kalp masajı yaparak Murat Dağdelen ve oğlu Ahmet Dağdelen'i yaşama döndürme çabaları sonuçsuz kaldı. Baba-oğlun cesedi otopsi için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu.

İSTANBUL
Üsküdar sahilinde arkadaşları ile birlikte serinlemek için iskeleden denize atlayan Afgainstan uyruklu bir genç, akıntıya kapılarak suda boğuldu. Sahil güvenlik ekipleri tarafından denizden çıkartılan gencin isminin Seyid Ahmet olduğu öğrenildi. 18 yaşındaki Afgan gencin cesedi incelemelerin ardından Adli Tıp'a kaldırıldı.
Boğulma tehlikesi yaşayan gençlere yardım için suya atlayan Rıdvan Yanca isimli vatandaş, bir kişinin kendi imkanlarıyla karaya çıkmayı başardığını bir diğerinin ise kendisinin yardım etmesiyle karaya çıktığını söyledi. Yanca, boğulan gencin kendisine tutunarak üzerindeki giysiyi yırttığını ancak kurtulamayarak iskelenin altına sürüklendiğini söyledi.

URFA
Urfa’nın Hilvan ilçesinde serinlemek için arkadaşlarıyla baraj gölüne giren 16 yaşındaki lise öğrencisi, akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, serinlemek için ilçeye bağlı Gürgür Mahallesi'ndeki baraj göletine giren İbrahim Halil Saçan, yüzerken akıntıya kapıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve dalgıç polis sevk edildi. Dalgıç polislerin 2 saatlik çalışmasının ardından İbrahim Halil Saçan’ın cansız bedeni çıkarılarak otopsi için Hilvan Devlet Hastanesi'ne morguna kaldırıldı.

ZONGULDAK
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde serinlemek için arkadaşları ile denize giren 17 yaşındaki genç, Karadeniz'in dalgalı sularında kayboldu. Yaklaşık 2 saat süren arama çalışmalarından netice alınamadı. Gencin cesedi, denize girdiği yerin yaklaşık 2 kilometre ilerisinde vatandaşlar tarafından bulundu.
Hayatını kaybeden Dursun Efe Tutuş'un Facebook'ta 15 Temmuz'da yayınladığı yazısında "Ölümle burun buruna gelmedik ama kafa kafaya çok verdik" yazdığı belirtildi.

Zonguşdak'ın Çaycuma ilçesinde ise, Filyos Irmağı'na giren 35 yaşındaki Raşit Özat, boğulmak üzere olan oğlu 11 yaşındaki Berat'ı kurtardıktan sonra akıntıya kapıldı. Devrek İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Raşit Özat'ın cesedi, olaydan 4 saat sonra bulundu.

Ekipler tarafından kıyıya çıkarılan Özat'ın cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi morguna konuldu. 2 çocuk babası Özat'ın ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Türkiye'de her yıl bin kişi suda boğularak ölüyor

BALIKESİR
Bursa’dan, bayram dolayısıyla Balıkesir’in Dursunbey ilçesine akraba ziyaretine giden 2 genç, Orman Bölge Müdürlüğü’nün yangın söndürmek için kullandığı gölette boğularak öldü.
Olay, saat 17.00 sıralarında Doğancılar Köyü Tavukalanı bölgesinde meydana geldi. Ramazan Bayramı sebebiyle Bursa’dan akraba ziyaretine giden Mehmet Yılmaz ve Adil Karabulut, serinlemek için Orman Bölge Müdürlüğüne ait yangın söndürme havuzuna girdi. Gençlerin bir süre sonra ortadan kaybolması üzerine çevrede piknik yapan vatandaşlar, polise haber verdi. Gençlerin, tel örgüleri geçerek girdikleri gölet etrafında herhangi bir uyarı levhasının bulunmaması dikkat çekti.
Olay yerine gelen itfaiye ve arama kurtarma ekipleri, gençlerin bulunabilmesi için çalışma başlattı. İtfaiye ekipleri, göletin suyunu çekmeye çalıştı. Kısa süre sonra iki kişinin cesedine ulaşıldı. Kurtarma ekiplerinin geç geldiğini iddia eden vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

İZMİR
İzmir'in Foça ilçesinde günü birlik tatil için geldiği kampta serinlemek için denize giren 18 yaşındaki Hakan Kaydan boğularak hayatını kaybetti.
Olay, dün öğle saatlerinde Kart Deresi Mevkii'nde meydana geldi. İzmir'den Foça'ya ailesiyle birlikte yakınlarının bulunduğu kampa gelen Hakan Kaydan, bir süre sonra yakınlarının konakladığı çadırdan ayrılarak denize girdi. Kaydan'ın suda hareketsiz olduğu gören Polonyalı bir turist, çevredekilerin yardımıyla genci sudan çıkarttı. Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaydan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hakan Kaydan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na konuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Diğer yandan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde denize giren 15 yaşındaki Ahmet Çelik'in denizde kaybolması üzerine ekiplerin arama kurtarma çalışması başlattığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Urfa-Siverek'te orman yangını: 5 bin ağaç zarar gördü

SONRAKİ HABER

Plüton gezegen mi sorusuna New Horizons ne yanıt verdi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...