18 Temmuz 2015 07:08

IŞİD, Irak’ta katliam yaptı: En az 100 kişi öldü

Paylaş

Suriye’de oruç tutmadıkları gerekçesiyle 94 kişiyi işkenceyle öldüren IŞİD dün de Irak’ta katliam yaptı. Başkent Bağdat yakınlarında gerçekleştirilen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 100’den fazla kişi öldü.
Saldırının Han Beni Said ilçesinde ve bombalı araçlarla düzenlendiği öğrenildi. AFP’ye konuşan Iraklı bir yetkili 120 kişinin de yaralandığını belirtirken, “17 ile 20 arası kişi de kayıp bilgisini verdi. Saldırıyı IŞİD üstlendi.
Reuters’a konuşan Polis Müdürü Ahmed el Tamim, “İnsanlar yakınlarının cesetlerini sebze kasalarına dolduruyor” dedi. El Cezire’nin Irak Muhabiri İmran Khan da saldırının boyutlarının Irak halkını şok ettiğini belirtirken, “IŞİD koalisyonun hava saldırıları nedeniyle Anbar vilayetinde büyük baskı altında. Yetkililer, IŞİD’in de tıpkı 2006-2008 arası saldırıya uğrayan el Kaide’ye benzer davranışlar sergilediğini söylüyor. Yani IŞİD , ‘Hâla saldırma kapasitemiz var’ mesajı veriyor” dedi.
El Cezire’ye bilgi veren Irak güvenlik kaynaklarına göre, Felluce’nin kuzeyinde bulunan Sersar bölgesinde orduya ait askeri üssü hedef alan ve bomba yüklü Hummer tarzında bir askeri araçla düzenlenen intihar saldırısında 42 polis öldü, onlarca kişi de yaralandı. Ölü ve yaralılar arasında yüksek rütbeli subayların olduğunu dile getiren kaynaklar, patlamanın askeri üsse ait bir silah deposunda gerçekleştiğini ifade etti.

İRANLI ASKERİ UZMAN ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan İranlı bir yetkiliye göre, Irak’ta Ramadi’yi IŞİD’in elinden kurtarma operasyonu sırasında güvenlik güçlerine talimat veren İranlı askeri uzman Casem Nuri öldürüldü. İran resmi haber ajansının (IRNA) haberine göre, ismini açıklamayan yetkili, Nuri’nin görevi başındayken IŞİD’in Ramadi’ye yakın bir yerde düzenlediği saldırının sırasında hayatını kaybettiğini söyledi. 1980-1988 yılları arasında Irak-İran savaşında komutanlık yapmış olan Casem Nuri, Irak ve Suriye’de danışmanlık görevi yapıyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP, GDO’lu ürünler için kanun teklifi verdi

SONRAKİ HABER

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2’si ağır 29 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...