17 Temmuz 2015 17:24

Çipras, sol platform üyesi bakanlara operasyon yaptı

Paylaş

Seyit Aldoğan
Atina

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras beklenen kabine değişikliğini yaptı. Yapılan kabine değişikliği bu akşam saat 20.30 sıralarında kamuoyuna açıklandı. 

Çipras troyka anlaşmasına ilişkin Yunanistan Meclisi’nde yapılan oylamada hayır ya da çekimser oy kullanan Sol Platform bakanları yerine yeni bakanlar atadı. Sol Platform içinde yer alan bakan yardımcılarının da görevine son verildi. 

Sol Platform lideri ve kalkınma bakanı olanı Panayotis Lafazanis’in yerine Çipras’a yakınlığıyla bilinen Panos Skurletis Sosyal Güvenlik Bakanlığına Dimitris Stratulis’in yerine, Yorgos Katrukalos getirildi. Kabine değişikliğinden sonra hükümet içinde Sol Platform'dan kimse kalmadı. Sol Platform'dan henüz bir açıklama gelmiş değil. Birçok bakan yerlerini korudu ve ciddi değişiklikler olmadı. Yapılan değişiklikler daha çok Sol Platform'dan boşalan bakan yardımcılarına ait. 

Kabine değişikliğine ilişkin muhalefet henüz açıklama yapmış değil. Ancak medya kabine değişikliğini Çipras’ın Sol Platform'a karşı operasyonu olarak değerlendiriliyor. Ayrıca Sol Platform ile "köprülerin atıldığı" yorumları yapılıyor. 

Yunan hükümeti kabine değişikliğinden hemen sonra ülkede çıkan yangınları ve alınacak önlemleri görüşmek için toplandı.

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerinin bayramında aileler taziye ziyaretinde çocuklar oyunda

SONRAKİ HABER

Gazeteciye ‘haber yaptın’ cezası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...