17 Temmuz 2015 16:44

Yargıtay bozdu, mahkeme direndi

Paylaş

Hümeyra PARDELİ

Yargıtay, Erzurum’un Pasinler ilçesinde görev yapan Türkçe Öğretmeni A.K’ye tecavüz eden ve ağır yaralayan iki sanığa verilen 50 ile 58 yıl arasındakı hapis cezalarını bozdu. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden yargılanan sanıklara yine aynı cezayı verdi. 

Olay, 6 Nisan 2011 günü Pasinler ilçesinde meydana geldi. Pasinler’deki Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda görevli öğretmen 27 yaşındaki A.K, evine giderken saldırıya uğradı. Saldırganlara karşı direnen A.K, bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralandı. Olayla ilgili olarak Kadir Narmanlı ile arkadaşı Ümit Aydemir yakalandı ve mahkeme tarafından tutuklandı. 

3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 23 Eylül 2013 günü yapılan karar duruşmasında Kadir Narmanlı’ya, ‘Cinsel saldırı’ suçundan 17, ‘Cinsel saldırı suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmeye teşebbüsten’ 17, ‘Zor kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan’ 12, ‘Birden fazla kişi ile silahlı yağma’ suçundan da 12 olmak üzere toplam 58 yıl hapis cezası verdi. Aynı mahkeme, Ümit Aydemir’i ise ‘Cinsel saldırı suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15, ‘cinsel saldırı’ suçundan 14, ‘Birden fazla kişi ile silahlı yağma suçundan’ 12, ‘Zor kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan’ 9, olmak üzere toplam 50 yıl hapis cezasına çarptırdı. 
Sanık avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay 1’inci Ceza Dairesinde görüşüldü. Yargıtay 1’nci Ceza Dairesi Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir’in ‘cinsel saldırı’ suçu dışındaki cezalarını onarken, bu suçtan verilen cezayı bozdu. 

MAHKEME DİRENDİ

Yargıtayın bozma kararı üzerine 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Oltu Cezaevinde kalan Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Kadir Narmanlı ile Ümit Aydemir suçu işlemediklerini, boşu boşuna cezaevinde yattıklarını iddia etti. Mahkeme heyeti, Narmanlı ve Aydemir’e önce verdiği cezalarının aynısını uygun gördü. 
(Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sarıyıldız: Türkiye'nin farklı bir yerinde olsaydı devlet seferber olmuştu

SONRAKİ HABER

Tarım işçilerinin bayramında aileler taziye ziyaretinde çocuklar oyunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...