17 Temmuz 2015 16:11

Sarıyıldız: Türkiye'nin farklı bir yerinde olsaydı devlet seferber olmuştu

Paylaş

Cudi Dağı'ndaki yangında yurttaşlarla birlikte söndürme çalışmalarına katılan HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, devletin kendi çıkardığı yangına hiçbir müdahalede bulunmamasını ve bu konudaki ayrımcılığa "Bu yangın Türkiye'nin farklı bir yerinde olsaydı, devlet şu an bütün imkânlarıyla seferber olmuştu" diyerek tepki gösterdi.

3 gündür devam eden yangını söndürmek üzere yapılan tüm çağrı ve bulunulan girişimlere rağmen yetkililerin duyarsızlığını sürdürmesi nedeniyle yöre halkı kendi imkanları yangını söndürülmeye çalıştı.

Yangın sonucu yüzlerce dönümlük alanın küle dönmesinin yanı sıra arazideki birçok canlı hayvan türü de yanarak telef oldu. 

Yurttaşlarla beraber yangın söndürme çalışmalarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da yer aldı.

Yangının askerler tarafından bilinçli bir şekilde çıkarıldığını söyleyen Sarıyıldız, "Bu alanları tamamıyla insansızlaştırmak istiyorlar. Bu yangın, Türkiye'nin farklı bir yerinde olsaydı devlet şu an bütün imkanlarıyla seferber olmuştu" sözleriyle maruz kaldıkları ayrımcılığı da ortaya koydu.

Gün içerisinde uzun uğraşlar sonucu Şırnak Valisi'ne ulaşabildiklerini de aktaran Sarıyıldız yapılan görüşmede helikopterlerle yangına müdahale edileceği söylenmesine rağmen, şu ana kadar bu tür bir girişime şahit olmadıklarını ifade etti. Sarıyıldız, "Devletin Kürdistan'da kendi çıkardığı yangınlara da herhangi bir şekilde müdahale etmediğini de biliyoruz" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İnşaat işçilerinin Bulut İnşaat önündeki direnişi 2. gününü geride bıraktı

SONRAKİ HABER

Yargıtay bozdu, mahkeme direndi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...