17 Temmuz 2015 15:15

İnşaat işçilerinin Bulut İnşaat önündeki direnişi 2. gününü geride bıraktı

Paylaş

Ozan Ali Doğu ARAT 
İstanbul 

İstanbul Esenyurt'ta bulunan Bulut İnşaat’ın şantiyesinde çalışan işçilerin aylardır ücretlerini alamadıkları için firmanın Avcılar’da bulunan satış ofisi önünde yaptığı oturma eylemi 2. gününü geride bıraktı. 
“Dünyayı biz inşa ediyoruz. Altında biz kalıyoruz” pankartıyla açan işçiler “İşçiyiz haklıyız”, “Sermaye şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları eşliğinde Evviva Gümüs City satış ofisinin önüne yürüdü.  Yürüyüş sırasında çevredeki halk da alkışlarla işçilere destek verdi. İşçiler firmanın satış ofisinin önünde oturma eylemine başladılar. 

5 KARDEŞ DE DİRENİŞTE

Gazetemize konuşan Tugay Şahin 19 yaşında ve direnişe abileriyle birlikte katılıyor. Okul harçlıklarını biriktirmek ve ailesine bir nevi destek olmak için gecesini gündüzünü şantiyelerde geçirmiş. Bayramın birinci günü ne ailesinin yanına ne de memlekete gidemediklerini söyleyen Şahin: “İlk kez bir bayramda annemin ve babamın elini öpemedim. Okul harçlığımı çıkaracaktım ama paramı alamadığım için aileme destek olamıyorum” dedi. 

Direnişe katılan işçilerin arasında okul masrafları için çalışmak zorunda olan işçilerden biri de Veysi Antika. Üniversite sınav sonuçlarına göre Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'ne puanın yettiğini ve oraya gideceğini söyleyen Antika; “Yaşım 18’i geçtikten sonra da düzenli her yaz çalışıyorum. Böyle bir haksızlıkla ilk kez karşılaşıyorum ve en kısa zamanda çözülmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

'PATRON HER SEFERİNDE BİZİ OYALADI'

Tugay Şahin her seferinde işverenin oyaladığını belirterek; “Ne zaman haklarımız için bir şeyler yapmaya kalksak ‘biz size haklarınızı vereceğiz. Sakın böyle bir şey yapmayın” diye telkinlerde bulundular. Sonuç hep aynı. Her seferinde paralarımızı  yatıracaklarını sözlerinden  usandık ve direnişe geçtik. Sağı solu kırmak gibi bir niyetimiz yok sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Tek talebimiz var. Telefonda söz vermek yerine sendikamızla görüşsünler. Resmiyete kavuşsun. Oyalanmak istemiyoruz” dedi.

DESTEK ÇAĞRISI

İnşaat-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Arslan direnişle ilgili şunları söyledi: “Biz burada 30 arkadaş direnişteyiz. Türkiye’nin her yerinde eylemler var. İnşaatta, gıdada direnişte olan her işçi direniş çadırlarında bayramlarını geçiriyor. Bizim şantiyemiz de 400 Arkadaşımız çalışmakta ama sedece 30 arkadaş burada filli mücadele veriyor.”  

İnşaat işçilerine seslenen Tekin taşeron firmanın oyunlarına gelmemeleri sorunları sendika ile çözüme kavuşturmaları gerektiğini aktarıyor. Direnişte olan işçiler destek çağrısında bulunan Tekin ‘birleşe birleşe kazanırız.  Yarın da buradayız. İşçi arkadaşlarımız hakkını alana kadar burada olacağız” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Kamp Armen’de Udi Yervant konseri

SONRAKİ HABER

Sarıyıldız: Türkiye'nin farklı bir yerinde olsaydı devlet seferber olmuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...