17 Temmuz 2015 14:26

Sivil zabıta terörü sürüyor: Tezgahını aldılar hastanelik ettiler!

Paylaş

Hayrullah ÖNAL
Zeynep ÖZER
İstanbul

İstanbul'da bir süredir özellikle Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 15-20 kişilik gruplar halinde dolaşan sivil zabıtalar esnafa, sokak sanatçılarına ve yaptıklarına karşı çıkan yurttaşlara şiddet uyguluyor. İstanbul Çapa’da 20 yıldır seyyar satıcılık yapan Hamit Mendil ve beraber çalıştığı yeğeni Gökhan Mendil de bu zabıta terörüne maruz kalan 2 yurttaş. Hamit Mendil ve yeğeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görevli sivil giyimli 15-20 zabıta tarafından gerekçe gösterilmeden darp edilerek hastanelik edildi. Mendil, “20 yıldır bu işi yapıyorum, işgaliye ücretini de düzenli bir şekilde ödüyorum. Bu saldırının planlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

YOLUNU KESİP HASTANELİK ETTİLER

Hamit Mendil yaşadıklarını şöyle anlattı; Geçtiğimiz pazar 22.30’da zabıta memurları tarafından Mendil’in Fatih Belediyesi’ne işgaliye ücreti ödeyerek kurduğum tezgah gerekçe gösterilmeden alındı. Ertesi gün işgaliye tahsilat makbuzu ile zabıta merkezine gittim. Bana tezgahımın ve tezgahta bulunan ürünlerin kırıldığı yanıtı verildi. Bu durumdan şikayetçi olacağımı belirterek, Çapa’da işlettiğim lokantaya geri döndüm. Fakat zabıta memurlarının tehditleri devam etti. Salı günü 09.00 sıralarında sivil giyimli iki kişi işlettiğim lokantaya giderken yolumu kesti ve aramızda kısa bir tartışma yaşandı. İki şahıs bir süre sonra olay yerinden uzaklaştı. Bu şahıslar bir saat sonra  15-20 civarında sivil giyimli zabıta memuru ile geri döndü. Polislerin gözü önünde bu grup beni darbetti. Bu arada yeğenim Gökhan Mendil’e de saldırdılar. Ben başımdan, belimden ve bacağımdan yaralandım. Yeğenimin de dudağını kanattılar. Hastaneye giderek rapor aldık. Saldırının görüntüler de var.”

‘NE TEZGAHIMI NE DE PARAMI ALABİLDİM

Fatih Belediyesi’ne işgaliye ücreti ödeyerek Çapa’da tezgah kurduğunu belirten Mendil, “Kolonya, mendil, çakmak, telefon kartı satıyorum. Biz geniş bir aileyiz ayrıca eş dostla beraber yemek lokantası da işletiyorum. Tezgahım alındığında içinde 5-6 bin liralık telefon kartı ve 2-3 bin lira nakit para vardı. Ne tezgahımı ne de paramı geri alabildim. Üstüne bir de hastanelik edildim. Sorumlulardan şikayetçi olacağım” dedi. 

Mendil’in avukatı Cemal Özcal da, darba dair tutanak ve hastane raporunun olduğunu belirterek, “Müvekkilim 15-20 kişilik sivil zabıta memurları tarafından polislerin gözleri önünde darp edilerek hastanelik edildi. Emniyete götürülen zabıtalar, kimlik kontrolü yapılmadan ve ifadeleri alınmadan serbest bırakıldı. Elimizde görüntüler ve belgeler var. Gerekli işlemleri yaparak  savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

İftar sofrasına Suriyeli kadının alınmamasına itiraz eden oyuncu darp edildi

ÖNCEKİ HABER

Belediye Başkanı attığı imza gereği projeyi iptal etsin

SONRAKİ HABER

Kamp Armen’de Udi Yervant konseri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa