17 Temmuz 2015 12:59

Belediye Başkanı attığı imza gereği projeyi iptal etsin

Paylaş

Volkan PEKAL 
Adana

Adana Çevre Platformu (AÇP), Doğal Park-2’de bulunan yeşil alanı “Jurassic Park” yapılması için özel bir şirkete kiraya veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yerel seçimler öncesinde, “Daha fazla yeşil alan ve yaşanılabilir bir çevre” için imzaladığı sözleşmeyi hatırlattı. Çetin’e seslenen Adana Çevre Platformu “Sözünü tut, attığın imzanın gereğini yap” dedi. 

Yerel seçim çalışmalarının devam ettiği 01 Mart 2014 tarihinde AÇP, yeşil alan ve bisiklet yolları için hazırladıkları Adana Sözleşmesini basına sunmuştu. Yeşil alanların arttırılması, yerel yönetimlerin aldıkları kararları halka sorması gibi maddeler içeren sözleşme, önceden Belediye Başkan Adaylarına gönderilerek sözleşmeyi imzalamaları istendi. Birçok aday sözleşmeyi imzalamaya gelmezken HDP’den Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Leyla Uyar, Seyhan Belediye Eş Başkan Adayı Ayhan Bilgen, DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fethiye Atıl, CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’ın imzaladığı sözleşmeyi CHP’den aday olan, bugün Çukurova Belediye Başkanı olan Soner Çetin de imzalamıştı. 

‘PROJE İPTAL EDİLSİN’

Çetin’in ıslak imzalı sözleşmesini gösteren AÇP Üyesi Yaşar Gökoğlu, Soner Çetin’i sözünü tutmaya davet etti. Çetin’in yeşil alanların kiraya verilmesine son verilmesini isteyen sözleşmeye imza attığını hatırlatan Gökoğlu, projenin iptal edilmesini istedi. Gökoğlu dava açmaya hazırlandıklarını dile getirdi. 

 

ÖNCEKİ HABER

‘Arda'nın transferinde Türkiye'deki bazı büyük firmalar büyük rol oynadı’

SONRAKİ HABER

Sivil zabıta terörü sürüyor: Tezgahını aldılar hastanelik ettiler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...