17 Temmuz 2015 10:54

Almanya Meclisi Yunanistan’a dayatılan Troyka planına evet dedi

Paylaş

Almanya Federal Meclisi, Yunanistan’a dayatılan troyka anlaşmasını görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Yapılan oylamada 439 vekil Avro Grubu’nun Yunanistan’a dayattığı planı destekleyerek ‘evet’ oyu verirken, 119 vekil anlaşmanın adaletsiz olduğu gerekçesiyle ‘hayır’ oyu kullandı. 40 vekil ise çekimser kaldı. 

MERKEL ‘EVET’ İSTEDİ

Başbakan Merkel oturum öncesi Yunanistan’a verilmesi planlanan 3. yardım paketi için bütün milletvekillerinden evet oyu için talepte bulunmuştu. Merkel, “AB’nin geleceği için sorunlarımızı birlikte çözmemiz gerekiyor” dedi.

Bu anlaşma olmadan Yunanistan’da ‘kaosun bitmeyeceği’ni ileri süren Merkel, “Yunanistan halkına yardım etmek zorundayız. Onları yardımsız bırakamayız” ifadelerini kullandı. Merkel, ayrıca Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble’ye Atina’yla yaptığı “başarılı müzakereler”den dolayı teşekkür etti.

YUNANİSTAN’IN EN BÜYÜK ALACAKLISI

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel da Yunanistan’ın Avro Bölgesi’nden çıkışının çözüm olmadığını belirtti ve paketin kabul edilmesi ile Yunan halkına en iyi yardımın yapılmış olacağını savundu. 

Yunanistan’a 50 milyar avro kredi desteği veren Almanya, bu ülkenin en büyük alacaklısı konumunda bulunuyor. Almanya paketin mecliste kabul edilmesi durumunda üçüncü yardım paketine 19 milyar avro daha verecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê’de hüzünlü bayram

SONRAKİ HABER

Türkiyeli kaptanlar insan kaçakçılığından tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...