17 Temmuz 2015 10:46

Kobanê’de hüzünlü bayram

Paylaş

Kobanê halkı sabahın ilk ışıklarıyla birlikte direnişte yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti, bayramlaşmalar da burada yapıldı. 

Önceki bayramı IŞİD saldırısı altında geçiren Kobanê’de halk ilk kez saldırı olmadan geçirdiği bayramı mezarlıkta karşıladı. Genç, yaşlı, kadın çocuk bütün kent mezarlıklara akın etti. Dicle Şehitliği ve Kobanê Katliamı Şehitliği ziyaretçi akına uğrarken, mezarlıklardan yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. Kobanêli kadınlar, direnişte kaybettiği çocuklarının mezar taşlarına sarılıp ağıtlar yaktı. Bayramın sembolü olan şeker dağıtımı da mezarlıkta yapıldı. Çocuklar şeker toplamak yerine evlerinden getirdiği çiçekleri yakınlarının mezarına koydu, PET şişelerde getirdikleri sularla mezar taşlarını yıkadı.

En duygulu ziyaretlerin yaşandığı bir diğer mezarlık ise katliam döneminde yaşamını yitirenlerin toplu olarak gömüldüğü ‘Kobanê Katliamı Şehitliği’ idi. Çocuklar saatlerce anne ve babalarının mezarı başından ayrılmadı.

Kobanê Kantonu yöneticileri ve PYD yöneticilerinin yanı sıra YPG/YPJ savaşçıları ve asayiş güçleri de yaşamını yitiren silah arkadaşlarının mezarını ziyaret etti. Ziyaretler boyunca olası bir saldırıya karşı asayiş güçleri güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı.

Sokaklarında bayram havası olmayan kentte, kanton ve PYD yöneticileri bayram boyunca direniş ve katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret edecek. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Karayılan: AKP zihniyeti Türkiye’yi uçuruma sürüklüyor

SONRAKİ HABER

Almanya Meclisi Yunanistan’a dayatılan Troyka planına evet dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...