17 Temmuz 2015 10:37

Karayılan: AKP zihniyeti Türkiye’yi uçuruma sürüklüyor

Paylaş

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, TSK’nin savaş pozisyonuna girdiğini belirterek, askeri amaçlı baraj ve yol yapımına devam edildiğini, gerilla güçlerinin tahrik edilerek çatışma pozisyonuna çekilmeye çalışıldığını söyledi.

Stêrk TV’de Amed Dicle’nin sunduğu Analiz programında soruları yanıtlayan Karayılan, “Ordu sistematik olarak ateşkesi ihlal ediyor. Resmen ateşle oynuyorlar. Bir çok yerde hava saldırıları yaptılar. Buna karşı çıkan halka saldırıyorlar. En son Roboskî’de halkın vekiline de saldırarak saygısızlık yaptılar. Türk devletinin devreye koyduğu konsept bir savaş konseptidir. Şunun bilinmesini istiyoruz ki; gerilla güçleri bu saldırılara karşı elbette sessiz kalmayacaktır” dedi. 

ARDAHAN SALDIRISI PLANLIYDI

Ardahan’da minibüsün taranmasına ilişkin de konuşan Karayılan, saldırının planlı olduğunu ve minibüsün tarandığı yerde gerilla olmadığını söyledi. Katliamın olduğu bölgeden uzak bir yerde bir gün önce, operasyona çıkan askerler ile gerillalar arasında çatışma çıktığını ve üç özel harekat timinin öldüğünü söyleyen Karayılan, “3 askerleri öldü ancak basından sakladılar. İntikam almak için sivillere yöneldiler. Hedefledikleri aile HDP’li. Bu şekilde HDP’ye mesaj verdiler. Zira HDP son seçimde özellikle Ardahan olmak üzere Serhat bölgesinde bir sıçrama yakaladı. Bunun önüne geçmek istiyorlar. Halkı sindirmek için şiddete başvuruyorlar” şeklinde konuştu.

KONTRA GRUPLAR VAR

Ardahan bölgesinde ve Kürdistan’ın bir çok yerinde gerilla kıyafeti giyerek dolaşan kontra gruplar olduğunu söyleyen Karayılan, “Türk devleti 1990’ların yöntemini uyguluyor. Bir yerde gerillaya karşı duramayınca başka bir bölgede halka saldırıyor. Şimdi de gerilla kıyafeti giyerek dolaşan kontra gruplar var. Sözde bizim adımıza köylere gidiyorlar, halka hakaret ediyorlar. Ama zaten halk onları üsluplarından tanıyor. Halkımız, özellikle gençler bu tür gruplara karşı dikkatli olmalı” dedi.

BİZİ TEHDİT EDENLER GEÇMİŞE BAKSIN

Bülent Arınç’ın ‘Örgütü zor günler bekliyor’ açıklamasına cevap veren Karayılan, “Bizi tehdit edenler tarihe baksınlar. Arınç çok istiyorsa gelsin, kimi zor günlerin beklediğini göreceğiz. Gelsinler, görsünler. Biz birbirimizi tanıyoruz. AKP, 2011 yılında da bizi Tamiller gibi imha edeceğini hesaplıyordu. Ama sonucu gördük. Bizim nasıl savaştığımızı görmek isteyenler, gerillamızın IŞİD çetelerine karşı gösterdiği performansa baksınlar. Irak ve Suriye ordusunun karşısında duramadığı bu çeteleri bir tek Kürdistan gerillası dize getiriyor. Bu iş tehdit etmekle olmuyor. Bunlar bu kafayla devam ederlerse Türkiye’yi uçuruma götürecekler, bu zihniyet Türkiye’yi parçalayacak bir zihniyettir” dedi. 

‘YARIN GEÇ OLABİLİR’

Karayılan Abdullah Öcalan’a yönelik tecride de tepki göstererek, “Tecrit bir savaş siyasetidir. Öcalan şahsında Kürt halkına hakaret ediliyor” dedi. Gerillanın bu duruma seyirci kalmayacağını belirten Karayılan, “Çok önemli ve kritik bir süreçteyiz. Savaş istemeyenlerin bu duruma karşı çıkması gerekiyor. Bugün henüz zaman var ve yapılabilecek çok şey var. Ama yarın geç olabilir. Bunun için demokratik kamuoyunu savaş konseptine karşı duyarlılığa çağırıyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Sivrinisekler avını 50 metreden seçiyor

SONRAKİ HABER

Kobanê’de hüzünlü bayram

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa