17 Temmuz 2015 09:50

Ankara’da bayramda otobüsler ücretsiz ama gelmiyor

Paylaş

Birçokları tarafından düzenli şehir olarak görülen Başkentte vatandaşlar bayramın ilk günü bir türlü gelmek bilmeyen toplu taşıma araçlarından dert yandı.

Ankara’da, “Tatilin gelmesiyle başka şehirlere gitme” geleneği bu yaz da bozulmadı. Yaz tatilinin başladığı ilk günlerden itibaren Ankaralılar Başkentten “göç” etmeye devam ediyor. Özellikle okulların kapanması ve öğrencileri yakından ilgilendiren sınav ve tercih sürecinin tamamlanmasının ardından gelen Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen Ankaralılar, tatil yörelerine ve memleketlerine gitti. Tatilcilerin gitmesiyle Ankara nüfusunda gözle görülür bir düşüş yaşanırken kronik sorunlar da gün yüzüne çıktı.

Bayram günü çalışmak durumunda olan ya da bayram ziyaretinde bulunmak üzere sabah erken saatlerde yollara düşen Ankaralılar bir türlü gelmek bilmeyen toplu taşıma araçlardan dert yandı. Uzun bir süre herhangi bir toplu taşıma aracının gelmesini bekleyen vatandaşlar, bayramlarda yoğunluk yaşanan mezarlıklara ulaşmakta da sıkıntı yaşandığını ifade etti.

‘OTOBÜSLER ÜCRETSİZ AMA BİR TÜRLÜ GELMEK BİLMİYOR’

Ankaralılar her yıl olduğu gibi, Ramazan Bayramı süresince belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ücretsiz olan ancak bir türlü gelmek bilmeyen belediye otobüslerden şikayet eden Mamak ilçesi Abidinpaşa Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaş, şunları kaydetti:

“Bayram geldi işimize gitmek için her günkü gibi durağa geldim. Otobüsler sözde ücretsiz ama bir türlü gelmek bilmiyor. Bayram dışındaki günlerde de bu durakta otobüse binmek bir olay. Özellikle sabah saatlerinde Akdere tarafından gelen otobüsler Münzeviler Caddesindeki (Çankaya) bu durakta durmuyor. Askerlik şubesinin önünde durak var ama otobüsler sabah saatlerinde durmadan geçiyor. Gerekçeleri de otobüsün dolu olması. Yoğunluk varsa daha fazla otobüs ayarlansın. Ben bacaklarımdan rahatsızlık yaşıyorum ve hemen hemen her gün Dikimevi’ne, metro durağına kadar yürüyorum. Olacak iş değil. Bayram dolayısıyla bugün büyük ihtimal otobüsle boş gelecektir ve duracaktır. Bekleriz. Ama normal günlerde de özellikle sabah saatlerinde bu durakta, otobüs şoförleri araçlarını durdursun, yolcuları alsın.”
Ankara'nın tenhalaşmasıyla, bayram süresince ücretsiz binilebilecek belediye otobüslerinin sayıları da düşerken, vatandaşlar, ücretsiz olmayan özel halk otobüsleri ile dolmuşlar ya da taksileri tercih etmek zorunda kaldı. 

Ayrıca yolların boş olmasını fırsat bilen bazı sürücülerin fazla sürat yapması, hem diğer araç kullananları hem de yayaları endişelendirdi. Bir vatandaş tepkisini “Boş kalan yolların adeta yarış pisti gibi kullanıyorlar. Şikayetlerimi ileteceğim. Kimse kimsenin hayatını tehlikeye atamaz. Bayram günü bayram gibi geçer inşallah” sözleriyle dile getirdi. (ANKA)

 

ÖNCEKİ HABER

Ermenekli madenci annesi: Kuzum bayramda hediye alırdı

SONRAKİ HABER

Bayramda hava açık ve sıcak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...