17 Temmuz 2015 07:55

'Valinin oğlu açıktan memur atandı' iddiası TBMM gündeminde

Paylaş

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, 'Valinin oğlu da TRT’ye açıktan memur yapıldı' manşetiyle bazı medya organlarında yer alan haber ve iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Işık, Karaman’da bir okulda öğretmenlik yapan Z. T.’nin TRT sosyal medya birimine müdür yapılmasının ardından şimdi de 'Vali oğlu' skandalının ortaya çıktığını ifade etti. 

BAKANA YÖNELTİLEN SORULAR

* Kütahya Valisi Ş.Y.’ın oğlu A.Y.’ın önce Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne açıktan atandığı, 26 Mayıs 2015 tarihinde buradaki görevine başlayan oğul A.Y.’ın 13 gün sonra bu kez TRT Dış İlişkiler Daire Başkanlığına açıktan atandığı; bir süre önce de Karaman milletvekili M.A.’ün üniversitede okuyan 19 yaşındaki oğlu C.A.’ün açıktan Kars Valisi’nin Özel Kalem Müdürü yapıldıktan kısa süre sonra da Ankara’ya Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna tayin edildiği” şeklinde 8 Temmuz 2015 tarihli bazı medya organlarında yer alan haber ve iddialar doğru mudur?

* Doğru ise anılan haberde adları geçen kişilerin hangi gerekçelerle, hangi mevzuat hükümleri gereğince, kimlerin teklifleriyle ve hangi tarihlerde anılan kurumlara açıktan atamaları yapılmıştır? 

* Adı geçen kişilerin anılan kurumlara açıktan atanmaları kimlerin onaylarıyla gerçekleştirilmiştir?

* Ülkemiz genelinde yüzbinlerce gencin KPSS belgesi bulunmasına ve yüksek sınav notlarına sahip olmalarına rağmen atamaları yapılmazken adı geçen kişilerin anılan kurumlara atamalarının yapılmasının Bakanlıkça nasıl değerlendirilmektedir? Yapılan bu açıktan atamalar Bakanlığınızca haklı, hukuka uygun ve etik bulunmakta mıdır? 

* Adı geçen torpilli kişilerin anılan kurumlara açıktan atamalarını gerçekleştiren ve bu atamalarda aracılık yapan Bakanlığınız bürokratlarıyla ilgili olarak nasıl bir işlem yapılmış ya da yapılması düşünülmektedir? 

* Adı geçen kişilere ilişkin atamaların iptal edilerek bu atamaları gerçekleştiren sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılması konusunda Bakanlığınızın görüşü nasıldır? (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli: Hükümeti üçü kursun

SONRAKİ HABER

Focus dergisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki kavga büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...