17 Temmuz 2015 00:54

Göleliler: Biz bu devleti Roboskî’den tanıyoruz

Paylaş

Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Koyunlu köyünden, 12 Temmuz’da Erzurum’un Şenkaya ilçesi sınırlarındaki piknik alanına giden Morkoç ailesinin bulunduğu minibüsün taranması ve Kamber Morkoç’un yaşamını yitirmesinin yankıları sürüyor. Aradan geçen zamana rağmen failleri ortaya çıkarmak bir yana, olay yerinde inceleme dahi yapılmadığına dikkat çeken ilçe halkı “Biz devleti Robsokî’den tanıyoruz” diyor. 

Göle’de yaşayan Akif Avşar, saldırıyı askerlerin gerçekleştirdiği görüşünde. Avşar, “Son günlerde askerler operasyona çıkıyordu. Çok iyi biliyoruz katliamlarla dolu bir geçmişi var bunların. Eskiden beri Kürtler üzerinde soykırım politikalarını sürdürüyorlar. Olayı direk PKK’nin üzerine atıyorlar. Ucuz açıklamalar yaparak bu işin içinden çıkamazlar. Seçim sonrası AKP’nin düşüşünü hazmedemediler, onun için bu askeri hareketlilikle halkı korkutmak istiyorlar” şeklinde konuştu. 

AKP’NİN GÖLE HALKINA TAHAMMÜLÜ KALMADI

“Devleti Roboskî’den tanıyoruz” diyen Dilaver Usanmaz ise “Yabancı değiliz bu oyunlara. AKP’nin Göle halkına seçimden sonra tahammülü kalmadı. Barış isteyen herkese böyle ateş açılıyor. Ama böyle gitmez, barış kazanacak, devrimciler kazanacak, halklar kazanacak” dedi. Usanmaz da yetkililerin olayı örtbas etmeye çalıştığını söyledi. 

KAMBER AMCA SAVAŞ POLİTİKASININ KURBANI

AKP’nin 7 Haziran seçimlerinde Göle’de büyük bir yenilgi aldığını söyleyen Yaşar Sarıtaş da yaşananların AKP provokasyonu olduğunu düşünüyor. Benzer olayların daha önce de farklı illerde yaşandığını söyleyen Sarıtaş, “HDP’nin başarı elde ettiği her yerde bu tür olaylar çıkarttılar. AKP, 7 Haziran seçimlerinde beklediği oyu alamayınca bu komploları devreye koydu. Kamber amca devletin savaş politikasına kurban oldu” dedi. (Ardahan/DİHA)


HDP’DEN BAKANLARA ARDAHAN SORULARI

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Ardahan’ın Göle ilçesinde minibüsün taranmasından sonra olay yerine giden Özgür Kadın Kongresi Heyetinin ulaştığı bulguları Meclis gündemine taşıdı. Buldan, Adalet Bakanı Kenan İpek ve İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk’e şu soruları yöneltti: 

* Ardahan’da yaşanan olayın ardından delillerin kaybolmasını önlemek için ne gibi önlemler alınmıştır?

* Yaşamını yitiren kişinin otopsisi yapılmış mıdır? Maktulün vücudundan çıkan mermiler balistik incelemeye gönderilmiş midir?

* Olaya ilişkin savcılık tarafından derhal tahkikat başlatılmış mıdır? Ne aşamadadır?

* Olay öncesinde bölgeye gönderilen güvenlik güçlerinin bir operasyon planı mevcut muydu? Güvenlik güçleri hangi saikle ateş açmıştır? Operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçleri hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

* Olay esnasında kendilerini sivil polis olarak tanıtan kişiler kimlerdir? Emniyet birimleri sivil polislerden haberdar olmadıklarını bildirmelerine rağmen sivil polislerce alınan ve minibüs şoförüne ait olan kimlik belgesi karakola ne şekilde ve kim tarafından getirilmiştir?

* Silahlı taramaya maruz kalan vatandaşlar ağır yaralı, hatta bir kişi yaşamını yitirmişken ambulans taleplerine cevap verilmemesinin nedeni nedir? (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Asıl bayram direnişi kazandığımız gündür

SONRAKİ HABER

Union adası yeni bir Atlantis mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa