16 Temmuz 2015 17:35

Komşu ateşine, Bakan Yıldız’dan benzin: Utanç veren açıklama

Türkiye Yunanistan’dan doğal gaz alacağıyla ilgili davayı kazandı. Yunanistan’ın 100 milyon dolar ödemesi gerekiyor. Bakan, zor günler yaşayan komşunun alacağı için utanç verici bir açıklama yaptı.

Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin 4 yıl önce Yunanistan’dan alacağı 100 milyon dolar doğal gaz alacağıyla ilgili davayı, uluslararası mahkemede kazandığını açıkladı. Bakan Yıldız zor günler yaşayan komşuyu daha da zora sokacak açıklama yaptı. Yıldız, “Vatandaşımızın, ülkemizin çıkarlarının ön planla olduğunu ve bizim görevlerimizin de bu çıkarları korumak adına yürütüldüğünü bir kere daha söylemem lazım” dedi. Yani bakan Yıldız Yunanistan’daki yangını görmezden geldi. 

YILDIZ SANKİ MÜJDE VERDİ

Taner Yıldız, Kayseri Valiliğince düzenlenen halk- memur bayramlaşmasına katıldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Yıldız, Türkiye’nin Yunanistan’a karşı uluslararası mahkemede açtığı davayı kazandığını anlatı. Bakan Yıldız “Bizim ülkemiz adına sevineceğimiz, ama Yunanistan adına da belki üzüleceğimiz bir haber vermek istiyorum” ifadesini kullanarak, 4 yıl önce uluslararası Tahkim Mahkemesine açılan davayı Türkiye’nin kazandığını duyurdu. Taner Yıldız olayı şöyle aktardı: “Bizim BOTAŞ’la Yunanistan’ın milli şirketi DEPA arasındaydı. Dün Paris’te nihayet dava sonuçlandı ve karar Türkiye’nin lehine açıklandı. Bu şu demek, aramızda doğal gaz alımından kaynaklanan bir problem vardı. Biliyorsunuz biz Yunanistan’a doğal gaz ihraç ediyoruz. Kendi aramızdaki bu problem, uluslararası tahkime taşındı. Dört yıldan bu yana sürüyor idi. Bu dava Türkiye’nin lehine sonuçlandı. Bundan sonra BOTAŞ ve DEPA yetkilileri kendi arasında oturacaklar, diyalog kuracaklar ve hesap yapacaklar. Bu karar rakam olarak da açıklanacak. Bu rakamın 100 milyon dolarlar civarında olduğunu söylemem lazım. Yunanistan’ın bu zor durumunda kendilerine yardımcı olmak isterdik. Ama takdir edersiniz ki, vatandaşımızın, ülkemizin çıkarlarının ön planla olduğunu ve bizim görevlerimizin de bu çıkarları korumak adına yürütüldüğünü bir kere daha söylemem lazım. Rakamlar hesaplandıktan sonra durumu Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza arz edeceğiz ve ondan sonraki gelişmeleri hep beraber izleyeceğiz. Bunu da bayram öncesi ülkem adına sevindiğimiz bir konu olarak açıklamak istiyorum” dedi.

ŞİRİN GÖRÜNME ÇABALARI SUYA DÜŞTÜ

Yunanistan krize girince Türkiye kamuoyu ‘Komşuluk gereği Türkiye hükümeti Yunanistan’a destek versin’ açıklamaları yapmıştı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ Yunanistan’ın borçlarını Türkiye’nin ödemesi yönünde gelen önerilerle ilgili olarak ‘Teklif gelirse, değerlendiririz’ açıklaması yapmış, AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu da “Yunanistan’ın ekonomik krizi aşabilmesi için, elimizden ne gelirse, turizm ticaret alanlarında ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız” demişti. Ancak, Bakan Yıldız 100 milyon doları bayram hediyesi olarak gördükleri yeni bir açıklama ile Zeybek ve Davutoğlu’yu çürütmüş oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Topraklarına sahip çıktılar ‘cezalandırıldılar!’

SONRAKİ HABER

CHP’nin demokrasi paketi hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...