16 Temmuz 2015 12:31

YPG'den Haseke açıklaması: 29 IŞİD'li öldürüldü

Hesekê’de IŞİD üyelerini çembere alan YPG, şiddetli çatışmalarda 29 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü ve 21 IŞİD'li cenazesinin ellerinde olduğunu açıkladı.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, Haseke kent merkezini işgal etmek isteyen IŞİD'lilere yönelik önceki gece Haseke’nin güneyinde başlattığı operasyonun, dün gündüz ve gece saatlerinde de aralıksız devam ettiğini ve IŞİD'e ağır darbeler vurulduğunu açıkladı.

YPG güçleri, Şeddad ve Rakka’dan gelen yolları denetime almış dün ise Haseke’ye gelen son yol olan Dêra Zor yolunu hedeflemişti.

Bu operasyon esnasında şiddetli çatışmalar yaşandığını bildiren YPG, “Güçlerimiz önce Hesekê kent merkeziyle elektrik santralı arasında bulunan Hileliyê köyünü özgürleştirmiştir. Daha sonra elektrik santralının güneyinde bulunan mezarlık bölgesini çetelerden temizlemiştir. Güçlerimizin ilerleyişini durdurmak isteyen çete grupları bu alanda patlayıcı yüklü bir araçla saldırı düzenlemiş, araç, güçlerimizce uzaktan patlatılarak imha edilmiştir.

Gece saatlerinde güçlerimiz elektrik santralına yönelerek bu alanda bulunan çeteleri tümüyle temizlemiştir. Güçlerimiz güneyden Hesekê’ye gelen üçüncü ve son yol olan Der’a Zor-Hasekê yolunu da denetime almıştır. Bu şekilde Hesekê güneyinde bulunan Neşwê, Xiwêran mahalleleri ve Panaroma bölgesinde bulunan tüm çete grupları güçlerimizin kuşatmasına girmiştir. Hesekê kent merkezinin doğusunda bulunan Xezil kavşağı bölgesinde de dün gece güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır.

Operasyonlarını sürdüren güçlerimiz, bugün öğlen saatlerinde de çetelerin elinde bulunan Çocuk Hapishanesi’ni özgürleştirmiştir” dedi.

Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda IŞİD'e ait 2 adet panzer ve 1 adet tankın imha edildiğini belirten YPG Basın Merkezi, bu alanlarda tespit edilebilen 29 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, 21 IŞİD cenazesiyle birlikte 2 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 2 adet askeri araç, 2 adet raxt ve çok sayıda cephanenin de ele geçirildiğini kaydetti.

YPG, yaşanan çatışmalarda 1 savaşçının da yaşamıonı yitirdiğini duyurdu. (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

PYD: Rojava Devrimi Ortadoğu'ya örnek oldu

SONRAKİ HABER

‘Saldırıya uğrayan Alevi kadının hamile oluşu nefretin boyutunu gösteriyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...