16 Temmuz 2015 11:46

HDP'li vekillerden Bağcılar Müftüsü'ne tepki

İstanbul Bağcılar İlçe Müftüsü'nün Şii yurttaşların ibadet ettiği Ehlibeyt Camisi'nin elektriğinin kesilmesi üzerine yapılan başvuruya, 'İran'a gidin onlar size baksın' dediği iddiasına tepki gösteren HDP Iğdır milletvekilleri M. Emin Adıyaman ve Kıznaz Türkeli, AKP'ye farklı inanç ve mezheplere eşit davranma çağrısı yaptı.

Paylaş

HDP Iğdır milletvekilleri M. Emin Adıyaman ve Kıznaz Türkeli, İstanbul Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın Şii yurttaşların ibadet ettiği Ehlibeyt Camisi'nin elektriğinin borçtan dolayı kesilmesi üzerine yapılan başvuruya, "İran'a gidin onlar size baksın" dediği iddiasına ilişkin Iğdır'da HDP'nin seçim bürosu olarak kullandığı binanın önünde açıklama yaptı.

Açıklama yapan Adıyaman, AKP hükümetinin kendi inanç ve mezhebi dışındaki inançlara yönelik ötekileştirme politikalarını sürdürdüğü hatırlatılarak, "Son 12 yıldır özel olarak AKP hükümeti ile birlikte mezhebe ve inanca karşı bir saldırı söz konusudur. Kendi inançları kendi mezhepleri dışında inanca sahip olan halklarımıza ve onların inançlarına yönelik ciddi bir dışlanma ve ötekileştirme politikası yapılmaktadır. Son dönemde özelikle Caferi halkımıza yönelik de dışlayan hükümet kaynaklı gelişmeler söz konusudur. Iğdır halkımızın ciddi bir kesimi Caferi inancına sahiptir. Yüzyıllardır bu topraklarda yaşamaktadır. Bu topraklar hepimizin olduğu kadar onlarında öz vatanıdır" dedi. 

'15 GÜNDÜR MUM IŞIĞINDA İBADET YAPIYORLAR'  

Bağcılar Ehlibeyt Camisi'nin borçtan dolayı elektriklerinin kesilmesi üzerine Caferi halkının 15 günden fazladır mum ışığında ibadet ettiğini belirten Adıyaman, "İstanbul Bağcılarda Ehlibeyt Camisi'nin 50 bin liraya yakın borcunun ödenmesi hususunda dernek başkanının Bağcılar Müftülüğü'ne yaptığı müracaat üzerine resmiyette Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yereldeki temsilcisi olan müftünün Caferi Camisi Derneği başkanı olan vatandaşımızın talebine karşı verdiği cevap 'Siz Şiasınız o halde İran'a gidin o desteği İran'dan alın. Sizinle uğraşamayız' gibi aşağılayıcı, ötekileştirici beyanlarda bulunmuştur. Bu beyanlar karşısında Bağcılar Ehlibeyt Camisi Derneği Başkanı şikayetini gerek Bağcılar Kaymakamlığı'na gerekse de İstanbul İl Müftülüğü'ne götürmesine rağmen sonuçsuz bırakılmıştır. Caminin elektrikleri kesilmiş ve 15 günden fazladır cemaat mum ışığında ibadet yapmaktadır. Bununla yetinmeyen hükümetin kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geriye kalan 20'ye yakın Caferi camisine borçlarına ilişkin tebligat göndermiştir" diye konuştu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Mersin Belediyesi’nde rüşvet tartışması büyüyor

SONRAKİ HABER

Alevi aileye dönük saldırıya karşı oturma eylemine geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa