16 Temmuz 2015 11:42

Mersin Belediyesi’nde rüşvet tartışması büyüyor

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Mersin

Mersin'de bir araziye akaryakıt istasyonu ruhsatı verilmesini sağlama karşılığında 50 bin lira rüşvet aldığı iddiası nedeniyle adı yolsuzluk olayına karışan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi K.U’nun görevinden istifa etmesinin ardından rüşvet tartışması büyüyor.
CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit ve AKP Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar basın toplantısı düzenleyerek MHP’ye ağır eleştiri yönelttiiler. MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç ise CHP’yi eleştirerek ‘’Kendi kapılarının önünü temizleyemeyenler, bizim kapımızda bir toz aramaya çalışmasınlar’’dedi.

'RÜŞVET ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALDINIZ MI?'
CHP İl Başkanı Özyiğit, düzenlediği basın toplantısında belediye yönetimine sorular yönelterek "Rüşvet veren de alan da suçlu ise bu konudaki tespitlerinizi adli makamlarla paylaştınız mı? Rüşveti önleyici hangi tedbirleri aldınız? Tesadüfle ortaya çıkan bir durum ama geçmişte örnekleri var mıdır" dedi.

'OLAYIN ÜZERİNE GİDİLMESİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ'
AKP Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar da yazılı bir açıklama yaparak doğruların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Taşpınar, "Meclisteki temsilcilerimizle Mersin'e hizmet etmeye her ne şart altında olursa olsun devam edeceğiz. Doğru yapılan işlere destek olacağımızın, bu olayda görüldüğü gibi yanlışların da karşısında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının, bu olayın üzerine gitmesini memnuniyetle karşılıyoruz " ifadesini kullandı.

'KENDİ KAPILARININ ÖNÜNÜ TEMİZLESİNLER'
MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç ise yaptığı açıklamayla CHP’ye tepki gösterdi ve "Kendi kapılarının önünü temizleyemeyenler, bizim kapımızda bir toz aramaya çalışmasınlar. Biz meclis üyemiz hakkında iddialar ortaya ilk çıktığı anda, olayın doğruluğuna yanlışlığına bakmadan, sadece iddia üzerine, meclis üyemizden istifasını istedik ve aldık. Bu husustaki hassasiyetimizi herkese göstermiş olduk" dedi.

MHP'li belediyede skandal: Rüşvet o kapıdan içeri girdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde rüşvet boykotu

ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekiliyor

SONRAKİ HABER

HDP'li vekillerden Bağcılar Müftüsü'ne tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...