16 Temmuz 2015 11:09

Ağrı Dağı eteklerinde çatışma

Ağrı Dağı eteklerinde dün gece saatlerinde operasyona çıkan askerler ile HPG'liler arasında çatışma yaşandığı ileri sürüldü.

Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Ağrı Dağı eteklerindeki Demirkapı (Celal) ve Topçatan (Kanikork) köyleri arasında dün gece saatlerinde operasyona çıkan askerler ile HPG'liler arasında çatışma yaşandığı ileri sürüldü. Çatışma nedeniyle Doğubayazıt-Gürbulak karayolunda da ulaşımın bir süre aksadığı belirtildi.

Bir saatten fazla sürdüğü öne sürülen çatışmadan sonra bölgede askeri önlem alındı.

Topçatan ve Demirkapı köylerinin giriş-çıkışını kontrol altında alan askerler, çatışmayla ilgili bilgi vermedi. Ölen yada yaralananın olmadığı öğrenilen çatışmanın ardından askerlerin köydeki konuşlanması devam ediyor.

VALİLİK: DEVRİYE GÖREVLİLERİNE ATEŞ AÇILDI
Ağrı Dağı eteklerinde meydana gelen çatışmayla ilgili olarak Ağrı Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, "Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Topçatan Köyü yol ayırımında devriye görevi yapan güvenlik görevlilerine, saat 19.40 sıralarında PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı" bildirildi.

Güvenlik güçlerinin ateşe anında karşılık verdiği belirtilen açıklamada, "teröristlerin silahlarından çıkan kurşunların, yoldan geçen 3 TIR'ın sürücü kapıları ile tekerlerine isabet ettiği ve maddi zarara yol açtığı" iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Enerji Bakanı müjde verdi: Yunanistan'dan 100 milyon dolar alacağız!

SONRAKİ HABER

Sinemacı kadınlar, Diyarbakır yaralıları için kampanya başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...