16 Temmuz 2015 10:22

Bayram trafiği bugün 12 can aldı

Bayram yolunda trafik kazaları can alıyor. Tatil için yollara çıkan araçlar birçok yerde uzun kuyruklar oluştururken, Çanakkale, Sakarya, Afyon ve Ankara'da meydana gelen kazalarda en az 12 kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

ÇANAKKALE'DE OTOMOBİL KARASU NEHRİ'NE UÇTU: 6 ÖLÜ
Çanakkale'nin Çan ilçesinden tatillerini geçirmek için memleketleri Erzurum'a giden Açabay ailesinin içinde bulunduğu otomobil gece meydana gelen kazada Karasu Nehri'ne uçtu. Kazada, aynı aileden 6 kişinin ters dönen otomobilde boğularak öldüğü bu sabah ortaya çıktı.
Kaza  dün gece merkez Aziziye ilçesinin Beypınar köyü yakınlarındaki köprü girişinde meydana geldi. Çan İlçesi'nde memur olan Muammer Açabay, 10 gün önce yıllık iznini geçirmek için Aziziye İlçesi'ne bağlı Ocak Mahallesi'ne geldi. Dün akşam iftarlara Erzurum'a gitmek için yola çıkan Muammer Açabay'ın kullandığı 17 HY 442 plakalı otomobil, köyün çıkışında bulunan köprüye girmeden Fırat'ın kolu Karasu Nehri'ne uçtu. Nehirde ters dönen otomobildeki Muammer Açabay (40), eşi Mihriban Açabay (35), babası Kadir Açabay (70) ile çocukları Gökçe Kağan Açabay (11), Murat Ülkühan Açabay (6) ile yeğenleri Yunus Emre Çeçen (11) boğuldu.
Bu sabah nehirde otomobili görenlerin yaptığı ihbar üzerine, Erzurum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne bağlı iki ekip olay yerine gitti. Karasu Nehri'nde ters dönen otomobilin kapıları kesilerek içindeki 6 kişinin cesedi çıkarıldı. Cesetler, 112 Acil Servis ekipleri tarafından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Merkezine götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SAKARYA'DA EMNİYET ŞERİDİNDE FACİA: 3 ÖLÜ, 3 YARALI
Sakarya'nın Hendek ilçesinde minibüs emniyet şeridinde duran otomobile çarptı. Otomobilin kaportası aracın üzerinden ayrılırken, kazada 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Kaza sabah saatlerinde, TEM Otoyolu'nun Hendek ile Düzce il sınırı arasında meydana geldi. Ankara yönüne giden 22 LE 719 plakalı otomobil emniyet şeridinde durdu. 26 KV 489 plakalı minibüs hızla emniyet şeridinde duran otomobile arkadan çarptı. Otomobilin kaportası çarpmanın etkisiyle aracın üzerinden ayrıldı. 112 Acil ekipleri yaralılara müdahale ederken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yaralıları araçtan çıkardı. Yaralanan Fecri Çelik, Adnan Çelik ve Erol Çelik kaldırıldıkları Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Kaza nedeniyle yolda uzun araç konvoyları oluştu.
Kazanın ardından cenazeler Hendek Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, hayatını kaybeden otomobil sürücüsü Cihangir Kara ile Gülizar Kara'nın kimlikleri belirlendi, ölen bir kadının ise kimliğini belirleme çalışmaları sürüyor.

KIZILCAHAMAM'DA İKİ KAZA: 2 ÖLÜ, 7 YARALI
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi TEM otoyolunda dün gece meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Kaza, Ankara-İstanbul otoyolunun 74'üncü kilometresi olan Çeltikçi bölgesinde meydana geldi. İstanbul'dan Ankara'ya giden Ali Zeyrek yönetimindeki 48 VG 777 plakalı kamyon, aynı istikamette emniyet şeridi üzerinde arıza yapan Coşkun Yokuş idaresindeki 49 AV 205 plakalı minibüs ile önünde duran Rıza Şentürk yönetimindeki 06 HAE 33 plakalı çekiciye çarptı. Kazada, minibüste bulunan Mehmet Yaman (39), İbrahim Başkurt (30) ve Mustafa Gül (38) yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Ankara'daki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Mehmet Yaman götürüldüğü Gazi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Bu kazadan bir süre sonra da aynı yolun 76'ncı kilometresinde Ankara'dan İstanbul yönüne gitmekte olan Yunus Akman idaresindeki 06 EU 6018 plakalı otomobil, Kızılcahamam Bağören köyü yakınlarında aynı istikamette giden Muhsin Güler yönetimindeki 31 R 2238 plakalı çekiciye arkadan çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Yunus Akmak (38) olay yerinde hayatını kaybetti, yanındaki Meryem Akman (37), Beydanur Akman (16), Enes Akman (19), Mustafa Akman (21) ve Samet Boyacı (20) yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Ankara'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

AFYON'DA TIR'LA OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI
Afyon- İzmir karayolunda TIR'la otomobilin çarpıştığı kazada aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde Afyonkarahisar- İzmir karayolunun Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Güney Beldesi yakınlarında meydana geldi. Ailesiyle birlikte İzmir'den bayram ziyareti için Güney Beldesi'nde oturan akrabalarının yanına gelen Ali Çelik yönetimindeki 35 KB 4213 plakalı otomobil, karşı şeride geçerek sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 35 NC 1058 plakalı TIR'la çarpıştı. Takla atan otomobilde Ali Çelik ile Fadime Çelik, Tufan Çelik ve Yasin Çelik yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen ambulanslarla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürülen yaralılardan Yasin Çelik müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Ali Çelik ile Fadime Çelik'in durumlarının ise ciddiyetini koruduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Bolu'da otobüs kazası: 7 ölü, 40 yaralı

İstanbul'da sürücüler 33 kilometreyi 3 saatte geçebildi

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'ın zor gecesinin ayrıntıları

SONRAKİ HABER

Enerji Bakanı müjde verdi: Yunanistan'dan 100 milyon dolar alacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...