16 Temmuz 2015 06:59

Mitingde yaralanan Yıldız: Yaşama bağlılığım halkıma bağlılığımdır

HDP'nin Diyarbakır seçim mitingine yapılan bombalı saldırıda ağır yaralanan 14 gün yoğum bakımda kalan, 3 defa kalbi duran 61 yaşındaki Reyhan Yıldız yaşama nasıl bağlı kalabildiğini güler yüzüyle şöyle anlatıyor: 'Yaşama bağlılığım halkıma, davama olan bağlılığımdır.'

Paylaş

HDP'nin 5 Haziran tarihinde gerçekleştirdiği Diyarbakır'daki seçim mitinginde yaşanan bombalı saldırılarda 5 yurttaş yaşamını yitirirken, yüzlerce yurttaş ise yaralandı. 

Saldırıda yaralanan yüzlerce kişiden biri de 61 yaşındaki Reyhan Yıldız. Bombalı saldırıda ağır yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 14 gün yoğun bakımda kalan Yıldız, patlamada bir ayağını kaybetti, tedaviye rağmen iyileşmeyen sol kolunu ise kaybetme aşamasına geldi. Sağ ayağında onlarca şarapnel parçası isabet eden Yıldız'ın, kalça kısmında açılan yaraları da henüz iyileşmedi. Yoğun bakımda kaldığı süre içinde 3 defa kalbi duran Yıldız, yaşama nasıl bu kadar bağlı kalabildiğini ise güler yüzü ile şöyle anlatıyor: "Yaşama bağlılığım halkıma, davama olan bağlılığımdır." 

'TEK PARÇAM KALSA DA DEVAM EDECEĞİM' 

35 yıldır siyasal mücadele içinde yer alan Yıldız, uzun süre Barış Anneleri Meclisi'nde çalıştı. Yıllarca cezaevinde kalan Yıldız'ın, ilk cezaevi deneyimi 1996 yılında "PKK'ye yardım ettiği" gerekçesi ile tutuklanıp 1 yıl cezaevinde kalması. Cezaevinde sonra mücadeleye devam eden Yıldız, 2009 yılında KCK operasyonları kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp 4 yıl cezaevinde kaldı. Midyat, Adana, Malatya, İstanbul, Diyarbakır cezaevlerinde yıllarca tutuklu kalan Yıldız, mücadelesini şöyle tanımlıyor: "Bu uğurda çocuklarımı, ayağımı, kolumu, evimi, barkımı verdim. Her şeye rağmen pişman değilim. Yaşamım rahat geçti mi derseniz? Hayır rahat geçmedi. Ama tek parçam kalsa da mücadeleye devam edeceğim." 

'YÜREKLERİMİZDE BOMBALAR PATLATTILAR' 

Miting gününe dönen Yıldız, günlerce seçim ve HDP'nin "Büyük insanlık" mitingi için çalışmalarda yer alarak büyük bir heyecanla mitinge gittiklerini anlattı. Miting alanında yüz binlerce kişiyi görünce büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten Yıldız, "Yaşadığımız mutluluğu bize çok gördüler. Yüreklerimizde bombalar patlattılar" sözleriyle bombalı saldırıya tepki gösterdi. 

'CİWAN'IN DEDİKLERİNİ HİÇ UNUTAMIYORUM'

Bombanın patladığı anda trafo direğine çok yakın olduğu için yaşamını yitirenleri hiç unutamadığını belirten Yıldız, 17 yaşındaki Ciwan Arslan'ın ağır yaralı olmasına rağmen "Ben sakatlandım. Ayağım koptu, babam bana çok kızacak" dediğini anlattı. Yıldız, "O an dedim keşke o genç yaşında Cıwan ölmeseydi de ben ölseydim. O anı hiçbir zaman unutamıyorum" dedi.

'TUTSAK DOSTLARA SELAMLARIMI GÖNDERİYORUM'

Son olarak Yıldız, cezaevinde kaldığı yıllarda cezaevindeki arkadaşlarından kendisine çok sayıda mektup geldiğini, bu mektuplardan dolayı çok mutlu olduğunu en kısa zamanda cezaevindeki dostlarına cevap vereceğini söyledi. Yıldız, başta PKK Lideri Abdullah Öcalan'a ve tüm tutsaklara selam gönderdiğini belirtti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İSDEMİR'den atılan direnişteki işçinin evi kurşunlandı

SONRAKİ HABER

Taksim Dayanışması: Topçu Kışlası kararı zorlama ve ısmarlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...