16 Temmuz 2015 06:48

İSDEMİR'den atılan direnişteki işçinin evi kurşunlandı

Paylaş

Halil İMREK
HATAY

İSDEMİR'de işten atılan ve uzun zamandır kurdukları çadırda direnen işçilerden Yunus Karaca gece saat 01.40'da evinde silahlı saldırıya uğradı. Karaca, "Beyaz Citroen C5 araçtan ateş ettiler. 7 el ateş edildi, 5 kurşun evin dış duvarlarına iki kurşun da evin içine girdi. O sırada çocuklarım içeride uyuyordu. Şans eseri kurtulduk. Kim yaptı, niye yaptı bilemiyorum. Evde eşimle televizyon izliyorduk. Birden silah sesi geldi arka arkaya. Seri ateş ediyordu. Bizim evin hedef alındığını, içeri kurşunun isabet etmesi ile anladık. İki kurşun içeri girdi. Silah atışı son bulunca ancak ateş edenlerin içinde bulunduğu aracı görebildik. Ama plakayı görme şansımız olmadı. Olayı haber etmemiz üzerine jandarma geldi, olay yeri inceleme geldi. MOBESE kayıtlarına bakıyorlar. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Kimler hayatımıza kast etmek ister anlamadım" dedi.

Saldırının İSDEMİR önünde kurdukları direniş çadırı ile ilgisi olduğunu düşünen Karaca, başka bir arkadaşının üç gün önce kendisini aradığını ve dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Kendisini arayan arkadaşın Türk Metal Sendikası yöneticileriin "Yunus Karaca'yı uyarmak lazım, kulağını çekmek lazım" dediği bilgisini paylaştığını aktaran Karaca, Türk Metal'in böyle bir saldırıyı planlamış olabileceğini söyledi.

Sürekli olarak Türk Metal'i eleştirdiğini ve sosyal medyada Türk Metal'in işçi karşıtı uygulamaları ile ilgili paylaşımlar yaptığını belirten Karaca, "İşçiyim, İSDEMİR'de yıllarca çalıştım. Ekmeğimi alınterimle kazandım. Kursağıma haram lokma girmedi. İşten çıkarılmam üzerine 100 günü aşkındır, kurduğumuz çadırda direniyoruz. Kimseyle kişisel bir husumetim yok. Olayın bir an önce açığa çıkarılmasını, saldırganların ve azmettirenlerin cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

ÖNCEKİ HABER

'Yaşamak için çalışıyoruz'

SONRAKİ HABER

Mitingde yaralanan Yıldız: Yaşama bağlılığım halkıma bağlılığımdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...