15 Temmuz 2015 15:46

Bayram alışverişi cep yakıyor!

Paylaş

Kesire DİNAR
Utku ÖZBAY
İstanbul

İstanbul’da bayram alışverişinin adresi yine Eminönü oldu. Eminönü sokaklarında bayram telaşı hakim, sokaklar alışveriş yapmak isteyenlerle dolu, mağazalara ve dükkanlara girip çıkanlar çok. Bayramın geleneksel ürünlerden olan lokum, şeker, çikolata, kahve ve kolonya tezgahları süslerken şeker tadında bir bayram geçirebilmek için tezgahlara yönelen yurttaşlar umduklarını bulamadı. Esnaf da satış yapamamaktan şikayetçi. Eminönü sokaklarında yurttaşlara ve esnafa bayramla ilgili düşüncelerini sorduk.

Dicle Demir (Ev Kadını): Bayram alışverişimi bütçeme uygun yapmaya çalışıyorum. Asgari ücretle geçinenler için fiyatlar oldukça yüksek. Ancak 100-250 gram şeker alınabiliyor.

Nahide Nalçınkaya (Emekli): Emekliyim. Pazardan hiçbir şey alamadan dönüyorum. Eskiyi çok arıyorum. Fındıklı şekerin kilosu 25 lira, peynirin kilosu çok pahalı. Millet bu şekilde nasıl geçinecek.

Işıl Aktolga (Emekli): Yaş meyve ve sebze fiyatlarında artış var. Ceviz çok pahalı. Bayram şekerinde ise çeşitlilik var, insanlar bütçelerine göre tercih edebiliyor. 

Nihal Ertürk (Öğretmen): Bayram alışverişi yapamadım. Bende eski heves yok. Ortalama biri için oldukça yüksek fiyatlar var. Artık insanlar daha çok maddi koşulları düşünür oldu. Eğlence artık ikinci planda.

Dursun Gemici (Serbest Meslek): Bayram denince akla gelen ilk şey şekerdir. Ama şeker fiyatları da artmış durumda, şekerin kilosu 10-15 lira. Bayram alışverişi yapamadım. Fiyatlar çok yüksek.
Elif Esen (Çiftçi): Bütçeye göre alışveriş yaptım. Ben çiftçiyim. Ne aylığım var ne de maaşım. Şekerin ve tatlının fiyatı çok yüksek. Umarım hükümet kurulur da bir indirim olur.

Ender Keser (Esnaf): Geçen seneye nazaran satışlarımızda yüzde 50 düşüş var. Ramazan dolayısıyla daha çok hurma satışı oldu. Bayram şekeri ve lokumun fiyatı geçen seneye göre daha düşük, yine de iş yok. 

Ercan Kandemir (Esnaf): Çikolatayı 10 liraya, şekeri 14 liraya satıyoruz. Ama vatandaş memnun değil, iş yok. Sokaklar, dükkanlar boş bekliyoruz. 

ÖNCEKİ HABER

Yardım görgüsüzlüğüne tepki

SONRAKİ HABER

Adı TÜRGEV'le geçen Saraçoğlu Mahallesi halkı kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa