15 Temmuz 2015 15:24

MİT'e ait TIR soruşturmasında 'yargılama' için karar bekleniyor

Paylaş

Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ları aratmaları ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan 4 savcı ve 1 albayın Yargıtay'da yargılanıp yargılanmamaları konusunda, yerel mahkemenin kararı bekleniyor.

'Mühimmat ve silah' taşıdıkları iddiasıyla durdurulan TIR'larla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Özel Yetkili Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, Özel Yetkili Savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile Adana eski İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay, HSYK tarafından kovuşturma izini verilmesinin ardından çıkarıldıkları Tarsus 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'casusluk' suçlaması ile tutuklanmıştı. 

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklar hakkında TIR'ların durdurulmasıyla ilgili soruşturma sonunda savcılar ve Albay Çokay hakkında 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. 324 sayfadan oluşan iddianameyi Tarsus 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti. İddianamenin incelenmesine başlandığı, yerel mahkemenin 'son soruşturma' için karar vereceği, yargılama kararı vermesi halinde sanıkların Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılanacakları öğrenildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

AYM Kararını değerlendiren eğitimciler: 7 bin okul müdürü göreve iade edilmeli

SONRAKİ HABER

‘Cumhurbaşkanlık bin yargı mensubuna örtülü ödenekten takım elbise diktirdi’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...