15 Temmuz 2015 15:13

AYM Kararını değerlendiren eğitimciler: 7 bin okul müdürü göreve iade edilmeli

Paylaş

Anayasa Mahkemesi (AYM) okul müdürleriyle ilgili önemli bir karar aldı. Bundan sonra okul müdürleri vali tarafından atanamayacağı gibi 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınması da iptal edildi. Eğitim emekçileri, “AYM tarihimizin en büyük siyasi kadrolaşmasına ‘dur’ dedi. Geçmişte mülakatla atanan müdürlerin görevden alınması gerekiyor. Mağdur edilen idareciler göreve iade edilmelidir” dedi.

‘MÜDÜRLERE GÖREVLERİ İADE EDİLSİN’

Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, “AYM, tarihimizin en büyük siyasi kadrolaşmasına ‘dur’ dedi ve MEB’in şimdiye kadar yaptığı bütün uygulamaların hukuksuz olduğunu ortaya koydu” dedi. Türkiye genelinde yaklaşık 7 bin müdürün görevden alındığını, yerlerine Eğitim-Bir-Sen’li müdürlerin atandığını hatırlatan Özev, “Ortada hukuki bir karar var ancak MEB, daha önce birçok dava kazanmamıza rağmen hiçbir okul idarecisi arkadaşımızı görevine iade etmedi. MEB hukuki kararları uygulamıyor, hukuk devletinden söz edemiyoruz. Mağdur edilen görevinden alınan idarecilerin görevlerine iade edilmesini istiyoruz. Müdür atamaları mülakat ile değil atama sınavlarına girerek atanmalı” dedi. 

‘YÜZLERCE DAVA KAZANDIK AMA...’

Türk Eğitim-Sen İstanbul 8 No’lu Şube Başkanı Remzi Özmen, “20-24 Temmuz tarihleri arasında müdürleri atamak için mülakat takvimi belirlendi. Görüyoruz ki İl Milli Eğitim Müdürlüğü geri adım atmayarak hukuksuzluğa devam ediyor. İnsanları konu mankeni gibi mülakata çağırıyorlar. Geçmişte mülakat ile atanan müdürlerin bir an önce görevden alınması gerekiyor” dedi. Yüzlerce dava kazandıkları halde müdürlerin tekrar değerlendirmeye tabi tutulduğunu söyleyen Özmen şu örneği verdi: “Örneğin Hüseyin Keçici Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Nasuh Duman, mahkemeyi kazandı. Kendisine bir önceki değerlendirmeden daha düşük puan verilerek göreve başlatılmadı. Aynı şekilde yakın tarihte Arnavutköy Anadolu Lisesi Müdürü Hidayet Taş arkadaşımızın görevine iade kararı verildi. Ancak görevine iade edilmedi” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Adliyesi önünde Öcalan’a özgürlük talebi

SONRAKİ HABER

MİT'e ait TIR soruşturmasında 'yargılama' için karar bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...