15 Temmuz 2015 15:06

Bursa Adliyesi önünde Öcalan’a özgürlük talebi

Paylaş

Öcalan'a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi Bursa Adliyesi önünde düzenledikleri oturma eylemiyle protesto eden HDP İl Örgütü ve HDK Bursa Meclisi, Öcalan'a özgürlük istedi. 

HDP Bursa İl Örgütü ve HDK Bursa Meclisi, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi Bursa Adliyesi önünde gerçekleştirdikleri oturma eylemiyle protesto etti. "Tecrit savaş getirir özgürlük barış getirir" yazılı pankartın açıldığı eylemde, sık sık "Tecride hayır barışa evet", "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı. Açıklamada konuşan HDP Bursa İl Eşbaşkanı Kezban Dumlu, Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin ulusal ve uluslararası yasa ve sözleşmelerin ihlal edildiği anlamına geldiğini söyledi. 

AKP hükümetinin çözümsüzlük ve savaş politikalarına yöneldiğine işaret eden Dumlu, "Devlet ve hükümet yetkililerinin son dönemlerde yaptıkları 'masa yok', 'muhatap yok', 'Kürt sorunu yok' şeklindeki yaklaşımları ve Sayın Abdullah Öcalan üzerinde tekrar uygulamaya koydukları tecrit politikası halklar arası barışı ve demokratik çözüm sürecini sabote etmektedir. Tecrit çözümsüzlük politikalarında ısrar etmek anlamına gelmektedir. Türkiye ve Kürdistan halklarının yıllardır hayalini kurduğu özgür, eşit ve savaşsız bir ülke umudunu AKP kirli, rantçı, iktidarcı ve basit çıkarları için heba etmeye çalışmaktadır" diye konuştu. 

'ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ' 

Devlete ve hükümete, "Öcalan üzerindeki tecridi ve işkenceyi derhal sonlandırın" çağrısı yapan Dumlu, "Bizler artık sadece tecridin kaldırılmasını, heyet, avukat ve aile görüşmelerinin yapılmasını istemiyoruz. Bizler artık Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istiyoruz" dedi. Dumlu, Öcalan'a özgürlük talebiyle 19 Temmuz Pazar günü saat 19.00'da Kent Meydanı'nda yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı da yaptı. 

Açıklama, oturma eyleminin ardından son buldu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP Diyarbakır'da makarna dağıtmaya başladı

SONRAKİ HABER

AYM Kararını değerlendiren eğitimciler: 7 bin okul müdürü göreve iade edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa