15 Temmuz 2015 14:15

Çilem Karabulut’un ifadesi: Polis korumak yerine muhbirlik yaptırdı

Paylaş

Adana’da kendisine sürekli şiddet uygulayan eşi Hasan Karabulut’u öldüren Çilem Karabulut, emniyet ve savcılık ifadesinde önemli iddialarda bulundu. Karabulut gördüğü şiddet nedeniyle karakola başvurduğunu ancak polislerin sürekli eşiyle barışmaya zorlayarak yasa dışı işler yapan Hasan Karabulut aleyhine muhbirlik yaptırdıklarını söyledi. 

Çİlem Karabulut, Hasan Karabulut’un polislere rüşvet vererek yaptığı şikayetleri geri çektirdiğini de ileri sürdü. 

‘BOŞANIRSAN ZATEN SENİ ÖLDÜRÜR’

Ocak ayında eşi hakkında evden uzaklaştırma kararı olmasına rağmen darbedildiğini ve Bağlar Polis Merkezine giderek eşi hakkında şikayetçi olduğunu söyleyen Karabulut, şikayetinden 3 gün sonra U.Ç. adlı polis amirinin kendisini karakola çağırdığını söyledi. Kardeşi Ramazan Doğan’la birlikte polis merkezine gittiklerini belirten Karabulut, polis amiri U.Ç’nin kendisine, “Sen bu adamdan korkuyor musun hiç? Şimdi bunu yapan bu adamdan ayrılsan yine seni bulur, öldürür, boşanıp nereye kadar gideceksin? Sen ifadenden vazgeç, kocandan şikayetçi olma” dediğini söyledi. Hasan Karabulut’un çek senet işleri ve tefecilik gibi yasal olmayan işler yaptığını söyleyen Çilem Karabulut, şikayet için gittiği karakolda polislerin kendisini eve göndererek Hasan Karabulut hakkında muhbirlik yaptırdığını söyledi.  

Karabulut, eşi hakkında ise polise nasıl bilgi verdiğini şöyle aktardı: “Organize Şube Müdürlüğünde görevli K. ve İ.’ye bende muhbirlik yapıyordum. Eşimin eve gidiş ve geliş saatleri ile nerede ne yaptığı konusunda öğrendiklerimi onlara aktarıyordum. Onlar da bana, ‘Hasan ne derse yap, itiraz etme, ancak bize bilgi ver’ diyorlardı. Ben de öğrendiğim her şeyi olanlara aktarıyordum.” 

POLİSE RÜŞVET İDDİASI

Polislerin 6 Temmuz günü eşi Karabulut ile birlikte 3 kişiyi “Çete kurmak, tefecilik yapmak ve çete lideri olmak” suçlamasıyla gözaltına aldığını ancak  8 Temmuz günü ise serbest bıraktığını söyleyen Çilem Karabulut, yasa dışı işler yapmasına ve onlarca yaralama olayına karışmasına rağmen eşinin tutuklanmadığını belirtti. Hasan Karabulut’un polislere rüşvet vererek hakkındaki şikayetleri geri çektirdiğini  söyleyen Çilem Karabulut, rüşvet alan polis amiri U.Ç’nin kendisini eşinden şikayetçi olmasından vazgeçirdiğini örnek olarak verdi.

Defalarca Bağlar Polis Merkezine gidip eşi hakkında şikayetçi olduğunu hatta eşinin mahkeme tarafından çoğu kez evden uzaklaştırma cezası almasına rağmen eve gelip kendisini tehdit ederek, darbettiğini söyleyen Karabulut, eşiyle boşanmak istediğinde ise kendisine “Bizde ancak ölün çıkar. Bizde boşanma olmaz” şeklinde ölümle tehdit edilerek vazgeçirildiğini aktardı. (Adana/DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Ardahan’da olay yeri incelemesi dahi yapılmadı: Ardahan’da gizlenen ne?

SONRAKİ HABER

DİSK'ten Oya Baydak açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa