15 Temmuz 2015 14:07

Ardahan’da olay yeri incelemesi dahi yapılmadı: Ardahan’da gizlenen ne?

Paylaş

Ardahan’da minibüsün taranması ve bir kişinin katledilmesinin ardından geçen bunca zamana rağmen, henüz olay yerinde inceleme dahi yapılmadığı ortaya çıktı. Ailenin avukatının verdiği bilgiler, olayın karanlıkta bırakılmak istendiğini gösteriyor. 

Ardahan’ın Göle ilçesi ile Erzurum’un Şenkaya ilçeleri arasında bulunan Karasu ormanlık alanına pikniğe giden Morkoç ailesinin içinde bulunduğu minibüsün 12 Temmuz’da taranması ve Kamber Morkoç’un katledilmesinin ardından yetkililer olayı hızla ‘PKK saldırısı’ olarak açıkladı. Ancak, günlerdir kimsenin girmesine izin verilmeyen bölgede savcılık hâlâ inceleme dahi yapmadı. Olayın yaşandığı bölgede incelemeler yapan DİHA muhabirleri, minibüsün tarandığı noktada Makine Kimya Endüstrisi (MKE) damgalı TSK’ye ait çok sayıda mermi kovanı, patlamamış mermi ve tanıkların ‘Aracın önüne bomba atıldı’ dediği noktada bomba izine rastladı. Morkoç ailesinin avukatı Yaşar Kaya da, önemli bir iddiayı ortaya atarak, ailenin o gün hem fiziki hem teknik takip altında olduğunu dile getirdi.

AİLE TAKİPTEYDİ!

Alevi ve yurtseverliği ile bilinen Morkoç ailesinin içinde bulunduğu araç o gün, dağlık ve ormanlık alandaki yolların dar ve bozuk olması nedeniyle yavaş bir şekilde ilerlerken bir anda saldırıya maruz kalmıştı. Avukatı Yaşar Kaya, Morkoç ailesinin o gün hem teknik hem de fiziki takipte olduğunu belirterek, “Olaydan hemen sonra Ardahan Valisinin ‘PKK yaptı’ açıklamasını görgü şahitleri yalanlıyor. Ardahan Valisinin görevden alınması gerek. Ardahan Valisi daha önce de içinde mezar olmayan şehitliği yıkarak provokasyon yaratmak istedi. Araç Göle’den çıkarken takip ediliyor. Ve oradaki birimlere haber verilerek, infaz gerçekleştiriliyor” dedi. 

‘TAKİPSİZLİKLE ÖRTBAS EDİLMEK İSTENİYOR

Hâlâ, olay yeri incelemesi yapılmadığına dikkat çeken Kaya, savcılığın olayı örtbas etme niyetinde olduğunu dile getirdi. Göle Savcısının, yetki alanına girmediğini gerekçe gösterdiğini, Şenkaya savcısının ise ‘Can güvenliği olmadığı’ bahanesiyle gelmek istemediğini belirten Kaya, “İnfaz için seçilen bölge tesadüfi değil. Bunu yapan güçler soruşturmayı sekteye uğratmayı amaçlamış. Bu soruşturmadan hiçbir şey çıkmayacaktır. Bunu hem mesleki hem siyasi tecrübelerime dayanarak söylüyorum” dedi.

KİMLİĞİ EMNİYETE KİM GETİRDİ?

Şoförün sağduyulu davranması sonucu araçtaki diğer 5 kişinin kurtulduğunu söyleyen Kaya, olaydan hemen sonra silahlı sivil kişilerin kendilerini polis olarak tanıtıp, Şoför Alkan Akın’ın kimliğini aldığını ve kimliği Göle Emniyetine götürdüğünü belirterek, Göle ve Şenkaya’daki jandarmanın böyle bir ekipleri olmadığını beyan ettiğini aktardı. Kaya, “Şoförün kimliğine el koyan paramiliter güçler Göle Emniyetine kimliği veriyor. Emniyete soruyoruz kim verdi kimliği diye, ‘Bilmiyoruz’ diyorlar. Jandarmaya soruyoruz ‘Böyle bir ekibiniz var mı’ diye, ‘Yok’ diyorlar. Şenkaya Jandarmaya soruyoruz ‘Yok böyle bir ekibimiz’ diyor” şeklinde konuştu. (Ardahan/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yaşamını yitiren 5 YPG’linin kimlikleri açıklandı

SONRAKİ HABER

Çilem Karabulut’un ifadesi: Polis korumak yerine muhbirlik yaptırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...