15 Temmuz 2015 13:59

Tek istekleri tutuklu anne ve babalarına yakın olmak: Onları çok özledik

Paylaş

Nedim TÜRFENT

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Günyazı köyünde yaşayan Yekbun (14), Rojbin (12), Jihat (11) ve Leyla (7) kardeşlerin anne ve babası cezaevinde. Baba Aziz Akdoğan ile imam nikahlı eşi Hediye Camiye 3 yıl önce gözaltına alınarak ‘Örgüte yardım ettikleri’ iddiasıyla tutuklandı ve her birine 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Anne Hediye Camiye önce Erzurum Oltu Kadın Cezaevine, ardından Şırnak T Tipi Cezaevine nakledilirken, baba Aziz Akdoğan Ordu M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Bunun üzerine çocukları, dedeleri ve hasta anneannelerinin yanında kalmaya başladı. Çocukların tek isteği anne ve babalarının Hakkari’ye yakın bir cezaevine nakledilmesi. Adalet Bakanlığına çağrıda bulunan çocuklar, seslerinin duyulmasını bekliyor.

BU MU ADALETİNİZ?

Anneanne Gurbet Camiye, yaşlı haliyle zorlansa da torunlarına bakmaya mecbur olduğunu söylüyor. Torunlarının aklında hep anne ve babaları olduğunu belirten anneanne “Ya artık onları bıraksınlar ya da yakın bir yere getirsinler. Torunlarımın yaşadığı zulüm son bulsun” diyor. Dede Salih Camiye de devlete şu sözlerle sesleniyor; “Madem tutukluyorsun bari çocuklara bir çare bulsaydın. Bu mu adaletiniz?” 

YAKIN CEZAEVİNE NAKİL TALEBİ

Torunlarını, farklı ve uzak cezaevlerinde olan anne ve babalarının görüşüne götürürken türlü türlü eziyetler çektiklerini anlatan dede, artık görüşe de gidemez olduklarını söylüyor. Uzun uğraşları sonucu tutsak kızının Şırnak T Tipi Cezaevine getirildiğini söyleyen dede Salih Camiye, “Bu çocukları Ordu ve Şırnak’a kadar nasıl götüreceğim? Durumumuz el vermiyor ama götürmek zorundayım. Geçen gün babalarına ‘2 tanesini getireyim’ dedim, babaları ağladı. ‘3 yıldır görmedim hepsini getir’ dedi. Hakkari ve Van’da da cezaevi var. İlle milleti perişan mı edeceksiniz” diyor. 

‘ONLARI O KADAR ÖZLÜYORUZ Kİ SÜREKLİ AĞLIYORUZ’

Çocuklardan 14 yaşındaki Yekbun, anne ve babasının artık serbest bırakılmasını istiyor.
Anne ve babalarını çok özlediklerini söyleyen Yekbun, “Bizi onlardan ayırdılar. Okuyamıyoruz, aklımızda sürekli onlar var. Onları o kadar özlüyoruz ki sürekli ağlıyoruz” diyor. 

Anne ve babaları olmadığı için zor günler geçirdiklerini söyleyen 12 yaşındaki Rojbin ise “Kaç yıldır onları tutuklamışlar. Askerler geldiler onları bizden aldılar. Onları yakın bir yere getirsinler ki görebilelim” diyor. 
“Annemi babamı bıraksınlar” diyen 7 yaşındaki Leyla’nın dilinden de “Çok hastayım. Dedemiz bize ilaç alıyor. Babamızı yakın bir yere getirsinler. Götürdüklerinden beri babamı hiç görmedim. Babamı, annemi çok istiyorum” sözleri dökülüyor. (Hakkari/DİHA) 

 

ÖNCEKİ HABER

Belediye Başkanı Kavak HES’i mühürlemek zorunda kaldı

SONRAKİ HABER

Yaşamını yitiren 5 YPG’linin kimlikleri açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...