15 Temmuz 2015 13:44

YPG'li Güler'i binler uğurladı

Kobanê'de IŞİD ile çıkan çatışmada yaralanan ve Urfa'daki hastanede yaşamını yitiren YPG'li Ömer Güler'in cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla Başkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

Paylaş

Kobanê'de 1 Temmuz günü IŞİD ile çıkan çatışmada 12 arkadaşı ile birlikte yaralanan ve Urfa'daki hastanede yaşamını yitiren YPG'li Ömer Güler'in (Erdal Başkale) Başkale'ye getirilen cenazesi, Van-Hakkari karayolu Melkawa düzlüğünde yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı.

Tüm esnafın kepenk kapatarak katıldığı cenaze namazının ardından, Güler'in tabutu doğduğu Yakınyol (Eleyis) Mahallesi'ne doğru yaklaşık 3 kilometre boyunca omuzlarda taşındı.

Binlerce kişinin katılımıyla Yakınyol Mahallesi Mezarlığı'nda düzenlenen törene DBP, HDP, MEYA-DER, Din Alimleri Derneği, KURDÎ-DER ve Barış Anneler Meclisi yöneticileri ile Van Büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkanları da katıldı.

MEYA-DER Van Şube Eşbaşkanı İbrahim Alkan, "Ben de burada bütün Kürdistan şehitlerine söz veriyorum. Bir damla kanımız kalıncaya dek sizin mücadelenizi yürüteceğiz ve bütün şehitlerimize sahip çıkacağız" dedi. 

Törende aile adına konuşan YPG'li Güler'in amcasının oğlu Başkale Belediyesi Eşbaşkanı İhsan Güler ise, şunları aktardı: "Özgür ve onurlu bir yaşam kolay değildir. Özgür bir ülke ve özgür topraklar kolay kazanılmıyor. Bu şehidimiz de bizim yaşamımız gibi değil, daha özgür ve onurlu bir yaşam için kararını verdi ve bizler düştük onların ardına. Bizler de aile adına söz veriyoruz, canımız bedenimizde kaldığı sürece onların anılarına ve mücadelelerine ihanet etmeyeceğiz ve bağlı kalacağız." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AYM: Eşmelilerin hak arama özgürlüğü kısıtlandı

SONRAKİ HABER

Belediye Başkanı Kavak HES’i mühürlemek zorunda kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...