15 Temmuz 2015 13:10

İZENERJİ’de TİS imzalandı

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ ile işyerinde örgütlü DİSK/Genel İş İzmir 2 No’lu Şube arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. 6 aydır devem eden görüşmeler sonunda ücretlere yüzde 14.5, sosyal haklar ve ikramiyelerle yüzde 20’ye varan artışta anlaşma sağlandı. Belediyenin son teklifinden sonra, işyerlerindeki tüm birimlerde sözleşmenin imzalanıp imzalanmaması ile ilgili işçiler içinde oylama yapıldı. Oylamanın ardından sendika ve belediye arasında sözleşme imzalandı. 
Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, “Bugün gelinen noktada bütün birimleri gezdik ve yaklaşık yüzde 90 oranında arkadaşımız bu sürecin tamamlanması yönünde bir görüş bildirdi. Biz de temsilciler kurulumuzu toplayarak işçilerin iradesi ile bu mücadeleyi bugün neticelendirdik” dedi. 

Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasından sonrada mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Şanlı, şöyle devam etti: “Bütün işçi sınıfının aynı koşullarda çalışabilmesi, kadro hakkı ve asgari ücretin yükseltilmesi için mücadelemize devam edeceğiz. Seçim döneminde işçilere asgari ücretlerin yükseltilmesi konusunda sözler verildi, bu sözlerin tutulması için mücadele edeceğiz. Yaklaşık bir ay sonra Ankara’ya çadırımızı kurup eylemlerimizi yapacağız. Bu işçilerin talebidir, toplusözleşmenin imzalanması her şeyin bittiği her konuda memnun olduğumuz anlamına gelmesin, mücadelemiz devem edecek.” (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Arda Turan’a FIFA’dan kötü haber

SONRAKİ HABER

Saray sofralarında değil emeğin sofrasında iftar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa