15 Temmuz 2015 12:33

Beytüşşebap'ta YPG ve HPG taziyesine polis saldırısı

Beytüşşebap'ta YPG'li Ataman ve HPG'li Özek için kurulan taziye çadırına saldıran polisler, çadırı ve içerisindeki malzemeleri kullanılamaz hale getirdi.

Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, Til Ebyad'ın Silûk kasabasına bağlı köylerde 6 Temmuz'da yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG savaşçısı İsmail Ataman (Dilşêr Botan) ve Şengal'de IŞİD'e karşı yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren HPG'li Sadi Özek (Agir Kato) için Halk Meydanı'nda kurulan taziye çadırına polis TOMA ve Akrep tipi zırhlı araçlarla saldırdı. Saldırıda taziye çadırı kullanılamaz hale gelirken, çadırda bulunan sandalyeler de parçalandı. Polis saldırısına karşı gençler, ilçenin farklı noktalarına kurduğu barikatlarla karşılık verdi. 

Taş, havai fişek ve molotoflarla karşılık verdiği polislerin rastgele attığı çok sayıda gaz bombası evlere isabet etti. Gençlerle, polis arasında yaşanan çatışma saatlerce sürerken, polisin saldırıda kullandığı yoğun gaz bombasından etkilenen 6 aylık bebek fenalık geçirerek, Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da silahlı çatışma: 3 yaralı

SONRAKİ HABER

‘Siyasi baskılar nedeniyle diziyi bırakıyorum’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...