15 Temmuz 2015 12:12

AKP’li belediye başkanının yardım görgüsüzlüğü tepki çekti

Paylaş

Erhan KURUL
Elazığ

Elazığ Belediye Başkanı AKP’li Mücahit Yanılmaz'ın ramazan ayı nedeniyle yoksul ailelere verilen 100 liralık harcama limitli sosyal kartları şova çevirmesi tepki çekti.
İhtiyaç sahiplerine yapılacak 100 liralık yardım için 3 bin 320 kişinin başvurduğu Sosyal Kart’dan 1100 kişi yararlanabildi. Yanılmaz, sosyal kart yardımı yaptığı kişilerle fotoğraf çektirip belediyenin internet sitesinde yayınladı.
Ancak AKP’li Mücahit Yanılmaz gelen tepkiler üzerine fotoğrafların bilgisi dahilinde internete konulmadığını öne sürerek özür diledi.

EMEP: YOKSULLUK RANT ALANI OLDU
Emek Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Zülfikar, “AKP ve belediyeleri yoksulluğu her zaman rant alanı olarak gördü” dedi. AKP’nin yoksulluğun devam etmesini istediğini söyleyen Zülfikar “Televizyonların ve gazetelerin önünde 100 lira dağıtıyor, yardım ettikleri insanların fotoğraflarını paylaşarak şov yapıyorlar. Üstelik bu parayla ne alınıp alamayacağını da kendileri belirlemiş. AKP yoksulluğun sürmesini kendisinin büyümesinin de garantisi görüyor” dedi.

HDP: YOKSULLUK ‘FITRAT’ DEĞİLDİR!
HDP İl Eş Başkanı Yunus Güneş ise “Belediyeciliğin asli unsuru yoksullara ve emekçilere hizmet vermektir. Maalesef şehrimiz Elazığ’daki belediye anlayışı bunun tam tersi” dedi.  Elazığ Belediyesinin yoksullukla mücadele etmediğini söyleyen Güneş, “Yoksul halkımızı televizyonlar, gazeteler önünde deşifre edip kendi popülaritelerini arttırmayı amaçlıyorlar. Yoksulluk fıtrat değildir” dedi.
Eğitim Sen Şube Başkanı Fuat Koç ise “Belediye başkanının sosyal kart verdiği ailelerle fotoğraf çektirmesi, o insanları deşifre etmesi insani açıdan da dini açıdan da yanlıştır. Bizim anlayışımız ‘Sağ elin verdiğini sol el görmesin’ anlayışıdır. Ancak görülüyor ki bu anlayış yerini çoktan reklama bırakmış” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe'de Van Persie, ilk idmanına çıktı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da silahlı çatışma: 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...