15 Temmuz 2015 11:29

TSK, Serêkaniyê sınırında provokasyon peşinde iddiası

Serêkaniyê sınırına zırhlı araçlarla konuşlanan askerlerin, YPG ve Asayiş güçlerine ait noktalara yönelik tahriklerle provokasyon peşinde olduğu ileri sürüldü.

Paylaş

Sınıra sıfır noktada konuşlanan zırhlı askeri araçlardan, YPG ve Asayiş güçlerine ait noktalara yönelik el ve kol hareketleri ile hakaret edildiği ve gerekçesiz havaya kurşun sıkıldığı kaydedildi. 

Serêkaniyê'nin hemen karşısında ki Ceylanpınar ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan Azadî Parkı'nın, ön tarafında ki sınıra sıfır noktada kazılan mevzilere konuşlanan zırhlı askeri araçlardan dışarı çıkan askerlerin YPG/YPJ ve Asayiş noktalarına yönelik tahrik edici hareketlerde bulundukları iddia edildi. Mahalleliler, askerlerin el kol hareketleri yapıp, bağırarak küfür ettiğini ve gerekçesiz havaya ateş ettiğini söyledi.

Güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bir mahalleli, parka gittiklerinde tacize defalarca tanıklık ettiklerini, YPG'lilerin sağduyulu davranıp görmezden geldiğini ifade etti. 

Aynı durumun sınır kapısına yakın Mevlana Mahallesi'nde de yaşandığını dile getiren mahalleli, "Biz olayı ve yaşananları polise bildirdik. Polis bize jandarmayı arayın dedi. Aradığımız jandarma ise böyle bir anda görüntü ve foto çekin dedi. Oysa sınır boyunca kayıt yapan kameralar var" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Auschwitz'in muhasebecisine' 4 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

İstanbul'da tek yönlü bayram trafiği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...